Türk dizileri Kazak öğrencilerin Türkiye’ye olan ilgisini artırdı

Türkiye’de yayınlanan yerli dizilerin Türk Cumhuriyetleri arasında hızla yayılması, diğer yabancı dizilerin yerini alması, hatta izlenme rekorları kırması Türkiye’yi yüksek öğretim için tercih eden öğrencileri de olumlu yönde etkiliyor.

Türk dizileri Kazak öğrencilerin  Türkiye’ye olan ilgisini artırdı
 Türk dizileri Kazak öğrencilerin Türkiye’ye olan ilgisini artırdı

Türkiye’de yayınlanan yerli dizilerin Türk Cumhuriyetleri arasında hızla yayılması, diğer yabancı dizilerin yerini alması, hatta izlenme rekorları kırması Türkiye’yi yükseköğretim için tercih eden öğrencileri de olumlu yönde etkiliyor. Türk kültürünü, tarihini ve şehirleri yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, düzenlenen eğitim fuarlarına yoğun ilgi gösteriyor. Kazakistan’da bu yıl 11. si düzenlenen Globus Uluslararası Eğitim Fuarı’nda ilgi odağı olan Türk Üniversiteleri başarıyla temsil ediliyor.

Bu yıl 3. Kez fuara katılan İstanbul Aydın Üniversitesi ve 20’ye yakın Türk üniversitesine Kazak öğrencilerin ilgisi büyük oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Temin Birimi Koordinatörü Selman Arslanbaş; Türk dizilerinin izlenme oranlarının bu bölgede artmasıyla birlikte öğrencilerde Türkiye algısının daha ağır basmaya başladığını söyledi. Türk kültür ve tarihine olan ilginin öğrencilerin seçimlerini etkilediğini, önceki yıllarda Çin ve Rusya’nın etkisinde olan Kazakistan’ın son yıllarda Türkiye’ye olan ilgisinin öğrenci sayılarına da yansıdığını belirten Arslanbaş, bu tercihlerin artmasında Yükseköğretim Kurumu’nun “uluslararasılaşma” hedefleri için yapmış olduğu çalışmaların da etkisinin büyük olduğunu belirtti. 2011 yılında 200 civarında Kazak öğrencinin yükseköğrenim için Türkiye’yi tercih ettiğini şu anda bu rakamın 1000’i aştığı söyleyen Selman Arslanbaş, Kazak öğrencilerin ülkemizi daha çok araştırdığını, üniversitelerin web sitelerini ziyaret ederek ve fuarlara katılarak bilgi aldıklarını belirtti.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209