“Kırsal Kesimde Yaşayan Gençlerin Toplumsal Yaşama Katılımlarının Artırılması Zirvesi”

Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (AKEV) düzenlediği “Kırsal Kesimde Yaşayan Gençlerin Toplumsal Yaşama Katılımlarının Artırılması Zirvesi” basın toplantısı, 24 Ocak 2014 'de Ramada Plaza'da gerçekleştirildi.

“Kırsal Kesimde Yaşayan Gençlerin Toplumsal Yaşama Katılımlarının Artırılması Zirvesi”

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV)    Mütevelli Heyeti Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı’nın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye’nin farklı şehirlerinden toplam 60 genç, alanında uzman konuşmacılar, sivil toplum temsilcileri ve siyasi temsilcilerle bir araya geldi. 

Basın toplatısında konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, tecrübe paylaşımlarının ve bilgi alışverişlerinin önemini belirterek, “Aramızda değişik kesimlerden gelen, birbirini tanımayan birçok arkadaşımız var. Burada asli olan innovatif, yaratıcı düşüncedir; birbirimizden istifade edebileceğimizi, aklımızı ortak havuza akıtıp nasıl bir ortak ürün meydana getirebileceğimizi yakalayabilmektir. Bu tür platformlar, tecrübe paylaşımları ve bilgi alışverişleri hiçbir ansiklopedinin, hiçbir sosyal ortamın insana sağlayamayacağı kazanımları bize sağlar,” dedi.  

Sözlerini, farkındalığın önemini de vurgulayarak sürdüren Dr. Aydın, “21. yüzyıl farkındalık yüzyılıdır. Koşacağınız kulvarda yaratacağınız farkındalık bu tür toplantılarda edineceğiniz kazanımlarla sağlanır.  Sizler yarattığınız fark kadar varsınız. Eğer fark yaratmak istiyorsanız, bulunmuş olduğunuz her ortama, bulunduğunuz her mekana, iletişim içerisinde olduğunuz her insana size nasıl farkındalık katacağı değerleriyle bakmalısınız. Bu tür toplantılar, bu tür geziler ise bunun için çok değerli etkinliklerdir. Siz kendi şehrinizden şimdi uzaktasınız. Bu uzaklığı bu açıdan değerlendirmeye çalışırsanız, 'ben diğer insanlardan ne alabilirim?' arayışı içindeyseniz, demek ki, bu toplantı amacına ulaşmıştır. Onun için, bu tür projeleri çok önemsiyoruz. Biz yarın göçtüğümüzde bu ülkeyi sağlam, emin ellere bırakmak istiyoruz. Bu projeler de bu düşlerin hayat bulması ve yeşermesi için çok önemlidir,” şeklinde konuştu. 

Avrupa Birliği Ulusal Ajans Programları Uzmanı Oya Bumin ise bu projenin gençlere toplumsal hayata daha fazla entegre olmasına ve gençlere motivasyon sağlamasına katkı sağladığını belirterek, “Bu proje yeni projeler yapma konusunda motivasyon sağlar. Böylelikle yeni gençlik çalışanlarını programımıza dâhil etmiş oluruz. Bu projenin sonunda sizlerin önerileri sayesinde çok güzel şeyler elde edeceğimize inanıyoruz,” şeklinde konuştu. 

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı, konuşmasında, Türkiye'nin kentsel ve kırsal kesimleri arasındaki farklara değinerek, “Kırsal kesimlerdeki okullar, üniversiteler ve kentsel kesimdeki okullar ve üniversiteler arasında farklar vardır. Bu farklar giderilmeli, eğitimde standardizasyon    sağlanmalıdır. Bu standardizasyonun sağlanmasında bilgisayar, internet imkânları etkili olacaktır. Bundan başka kırsal kesimlerde büyüyen insanlar kentsel kesime geldiklerinde bazı adaptasyon sorunları da yaşamaktadırlar. Bu gençlere yardım edilmeli ve iş hayatına girerken fırsat eşitliği sağlanmalıdır,” dedi. 

Kırsal kesimde yaşayan gençlerin katılımcılığına yönelik AB politikaları, uygulanan politikaların gençler üzerindeki etkileri ve Türkiye’de yürütülen politikalar hakkında bilgi paylaşımına katkıda bulunma amacıyla düzenlenen zirve, 28 Ocak tarihine kadar devam edecek.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209