İstanbul Aydın Üniversitesi 10 Yaşında

İstanbul Aydın Üniversitesi 10. Yılını Görkemli Bir Geceyle Kutladı

İstanbul Aydın Üniversitesi 10 Yaşında

 2003 yılında Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu ile temelleri atılan İstanbul Aydın Üniversitesi tüm akademik ve idari personelinin bir araya geldiği gecede, 10. yılını kutladı. Yeşilköy WOW Hotel’de gerçekleştirilen İstanbul Aydın Üniversitesi’nin 10.Yıl Kutlamasına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ak Parti İstanbul Millet Vekili Feyzullah Kıyıklık, Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli katıldı.   

 

WOW Otel’de gerçekleşen gece, İstanbul Aydın Üniversitesi tanıtım filminin gösterimiyle başladı ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

 

İstanbul Aydın Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli, geçmişi ve bugünüyle barışık aydınlık ve idealist gençler yetiştirme idealiyle 2003 yılında temelleri atılan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin bugün geldiği noktayı şöyle özetledi:

“On yıllık süreç, bir kurumun kuruluşta ortaya koyduğu misyonun ne ölçüde gerçekleştirdiğinin ve gelecekte hangi noktaya ulaşabileceğinin bir göstergesidir diye düşünüyorum. Üniversitemizin kuruluşunda Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. Mustafa Aydın, temel bir seçim yapmıştır. Bu seçim var olan üniversite modellerinin tekrarı olmak yerine, yeni ve özgün bir üniversite yaratmak, yapılmamış olanı yapan bir model oluşturmak olmuştur.  On yılda özgün bir uygulama modeli ve uluslararası akreditasyona sahip laboratuvarlar, çağdaş teknik donanım, uluslararası başarılara imza atmış öğretim üyeleriyle, gerek eğitim öğretim, gerek araştırma geliştirme faaliyetleriyle, gerekse ülkemizin sosyoekonomik ve kültürel hayatına yaptığımız katkılarla örnek bir üniversite haline gelmişsek de Mütevelli Heyeti Başkanımızın ifadesiyle, ‘Biz hala yolun başındayız’ diyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın yaptığı konuşmada, üniversitenin temellerini oluşturan Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerine teşekkür ederek otuz kişi olarak çıktıkları yola yaklaşık iki bin kişiyle devam etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Üniversitenin gelişimine değinen Dr. Mustafa Aydın, akademik ve idari alanda yapılan çalışmalardan, kazanılan başarılardan bahsederek rakamsal değerleri ifade etti. Yolun daha çok başında olduklarını söyleyen Aydın, üniversitenin 2015 yılında Türkiye’nin ilk üçüne, 2023 yılında da Dünyanın ilk beş yüzüne gireceğini ifade ederek, hedeflerini açıkladı. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Onuncu Yıl Kutlamanda konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararının Yükseköğretim Kurulu’nda onandığının müjdesini verdi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı döneminde İstanbul Aydın Üniversitesi kuruluşunda imzasının olduğunu belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Hani bir fidan dikersiniz ve aradan yıllar geçer kendi elinizle diktiğiniz o fidanın meyvelerini toplamaya başlarsınız. Bu haz nasıl bir haz ise, bu keyif nasıl bir keyif ise ben şahsen bu üniversitenin kuruluşunda bir milli eğitim bakanı olarak, imzası bulunan bir kişi olarak İstanbul Aydın Üniversitesi’nin onuncu yılında bu meyveleri toplayan, toplayabilen biri olmanın hazını yaşıyorum,” dedi.

 

Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, “Üniversitenin bu denli büyümesi ve on yıl gibi kısa bir sürede bu noktaya gelmesi mutlulukla izlediğim bir tablodur. Bir eğitimci olarak bu büyümeyi yakından takip ediyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi eğitime ve Türkiye’nin gelişmesine büyük katkılar sağlamaktadır. Gerçekleştirilen projeler, mesleki eğitime verilen değer, teknolojiye yapılan yatırımlar, bunun en önemli göstergesidir. Ben üniversitenin bu noktaya gelmesine katkı da bulunan tüm akademik ve idari personeli, yöneticileri kutluyorum” dedi.

 

WOW Otelde gerçekleşen gece, Ferhat Göçer konseriyle devam etti. Sevilen şarkıları seslendiren Ferhat Göçer eşliğinde İstanbul Aydın Üniversitesi akademik ve idari personeli eğlenceli dakikalar yaşadı. İstanbul Aydın Üniversitesi personeli gecenin sonunda Ferhat Göçer ile 10. Yıl marşını seslendirerek final yaptı ve aile fotoğrafı çektirdi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209