Genç Adaylar Enformasyon Teknolojileri Yarışmasında Kıyasıya Yarıştı

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, TÜBİTAK ve GRİMED tarafından desteklenen Enformasyon Teknolojileri Proje Yarışması 21-23 Mart tarihleri arasında yapıldı.

Genç Adaylar Enformasyon Teknolojileri Yarışmasında Kıyasıya Yarıştı
Genç Adaylar Enformasyon Teknolojileri Yarışmasında Kıyasıya Yarıştı

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, TÜBİTAK ve GRİMED tarafından desteklenen Enformasyon Teknolojileri Proje Yarışması21-23 Mart tarihleri arasında yapıldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkıda bulunduğu yarışmada; Haberleşme Sistemleri, Elektronik, Görüntü İşleme, Bilgi Teorisi, Elektrik Sistemleri, Güç Elektroniği, Kontrol Teorisi, Gömülü Sistemler, Robotik, Endüstri, Endüstriyel Optimizasyon, Sistem Dizaynı, Çok Disiplinli Mühendislik, Bilgisayar Mühendisliği, Optik Mühendislik, Enerji Uygulamaları ve ilgili konuları ile tasarlanan projeler yer aldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesinde gerçekleşen finalde ödüller sahiplerini buldu.

Gençlerin girişimcilik konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada konusunda uzman birçok isim sunumlar gerçekleştirdi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nden başta Rektör Prof. Dr. Yadigâr İzmirli olmak üzere Prof. Dr. Osman Nuri Uçan, Prof. Dr. Hasan Saygın, Prof. Dr. Metin Ger yer alırken, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Bölümü Şube Müdürü Erol Demir, İstanbul Teknokent Genel Müdürü İsmail Kasap, İstanbul Valiliği’nden Volkan Ata, Arox Yazılım Proje Yöneticisi Emre Tırnovalı, Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği Başkanı Yılmaz Sönmez, İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan Uzman Zekeriya Sönmez, Microsoft’tan Nazlı Tancı, GRİMED’den Zafer Doğan, farklı alanlarda gençleri projeler konusunda bilgilendirdiler.

Jüri üyeleri yapılan 73 başvuru arasından ilk üçü belirleyerek gençlerin ödüllerini takdim etti. “Sıvı azotunu buzdolabı vb sistemlerde kullanarak soğutma zamanını düşürmek” adlı projesi ile Gökhan Aldemir, Elif Güler ve Ali Güler birincilik ödülünü almaya hak kazandı. Mobil Uygulamalar Konusunda Birinciliği “Ambulans sistemleri için hasta kabini dijital kontrol paneli” adlı projesi ile M. Hakan Yusufoğlu ve Deniz Sümbüllü, 3D Modelleme Konusunda Birinciliği, “Görüntü işleyen internet kontrollü 3G mobil robot” adlı projesi ile İlyas Küre almaya hak kazandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209