Doğan Hızlan: “Medya iyi sanatçıya sahip çıkmalı”

Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Köşe Yazarı Doğan Hızlan, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde katıldığı konferansta medyanın günümüzde sanatla olan ilişkisini değerlendirdi.

Doğan Hızlan: “Medya iyi sanatçıya sahip çıkmalı”
 İstanbul Aydın Üniversitesi’nin düzenlediği “Medya ve Sanat” konulu konferansa katılan Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Köşe Yazarı Doğan Hızlan, son dönem medyanın sanatla ilişkisini değerlendirerek , “Bugün, medyanın sanatla ilişkisini değerlendirebilmek için gazetelerin yıllar önceki nüshalarıyla bugünkü durumlarının mukayese edilmesi gerekir. O zamanlar gazetelerde edebiyat çok önemliydi.  Yazarların hepsi edebiyatçıydı. Bunun için mutlaka edebiyat ve edebiyatçıdan söz edilirdi. Bir şiir çıktığında bu şiir gazetelerde, dergilerde yer bulur ve tartışılırdı” dedi.

Son dönemdeyse edebiyatın yalnızca medyada TV dizisi olduktan sonra gündeme geldiğini eleştiren Hızlan, “Herkes dizi izliyor. Dizilerin edebiyatla münasebetleri ne derecedir. Bunlar iyi yazarların eserlerinden aktarılıyor. Bunların içinde Orhan Kemal, Vedat Türkali, Kemal Tahir gibi isimler var ama bu yazarlardan hiç söz edilmiyor” diyerek dizilerin yayınlanmasından sonra bu eserlerin kitapçılarda en çok satanlar arasına girmesini de değerlendirdi.

Günümüzde okuyucu kitlesinin de hızla değiştiğini ve kültür sanat alanında muhabirlik yapacak kişilerin bu değişimi göz önünde bulundurması gerektiğinin altını çizen Doğan Hızlan, “Artık çağımızda yazılar bilgi istiyor. Okuyucu yazılarda analitik bir tavır bekliyor. Öbür türlü yazılar artık okunmuyor. Çünkü insanların artık o yazılara ayıracak vakitleri yok” dedi.

Medyanın son dönemde popülerlik sarhoşluğu yaşandığından söz eden ve bunu kendi köşesinde engellemeye çalıştığını belirten Hızlan, “Medyada sürekli yer alanların ve çok satanların peşine düşerseniz, o zaman satmayan ama gerçekte değerli olan kitapların ve CD’lerin hakkını yersiniz” dedi.

Medyanın sanatı yansıtmak ve bunu yansıtırken de okuyucuyu bilgilendirmek gibi görevlerinin olduğunu aktaran Doğan Hızlan, medyanın birinci işlevlerinden birinin de iyi bir şaire ve iyi bir sanatçıya sahip çıkmak olduğunu ekledi. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209