‘7 Kıta 7 Renk Uluslararası Kültür Festivali’ Başlıyor

Fatih Üniversitesi'nin geleneksel olarak düzenlediği ‘7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali’ne sayılı günler kaldı. Üniversitede eğitim gören 120 farklı ülkeden 1800 uluslararası öğrencinin buluştuğu festivalde dünyaya barış ve kardeşlik mesajları veriliyor.

‘7 Kıta 7 Renk Uluslararası Kültür Festivali’ Başlıyor
 

12 Mayıs Salı günü 12.00’da Üniversitenin Büyükçekmece Kampüsünde başlayacak olan organizasyonda öğrenciler ülke kültürlerini ve lezzetlerini tanıtacak. Ülke danslarının, yarışma ve çok sayıda aktivitenin yapılacağı Festivale yurtdışından çok sayıda önemli konuk katılacak. Ayrıca çeşitli isimlere kültür ve sanata katkılarından dolayı ödüller verilecek.

 

Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen 7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali 12 Mayıs Salı coşkulu bir açılışla başlayacak. 3 gün sürecek festival boyunca dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrenciler, kendi kültürlerini, yaşam tarzlarını, yemeklerini ve danslarını tanıtarak kültürler arasındaki barış ve dostluk köprülerini güçlendirecek.

 

Kıtaların kardeşliğini simgeleyen festival; dünya halkları, kültürleri, inanışları, renkleri ve yaşamları tek bir çatı altında buluşturuyor. Ortak paylaşımların olacağı organizasyonda; kendi ülkelerinin yöresel kıyafetleriyle kendi bayraklarının çatısı altında buluşan 7 kıtanın öğrencileri, ülkelerinin danslarıyla da izleyenleri coşturacak. 7 kıta ve 7 renkten öğrenciler, kendi kültürlerini tanıtan unsurlarıyla, yemekleriyle ve danslarıyla ziyaretçilere güzel anlar yaşatacak. Festival alanında kurulacak stantlarda öğrenciler, ülkelerinin kültürlerini tanıtıcı yöresel yemek ve eşyalarını da sergileyecek. Bu yıl 120 ülkeden 1800 öğrencinin katılacağı ve çeşitli etkinliklerin yer alacağı “7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali”, 14 Mayıs Perşembe günü sona erecek.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209