Opera aşkı sahneye taşındı

“Opera Bir Aşktır” başlıklı konserde, Rusya’dan Almanya’ya ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi.

Opera aşkı sahneye taşındı

Opera aşkı sahneye taşındı

Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) gerçekleştirilen “Opera Bir Aşktır” başlıklı konserde, Rusya’dan Almanya’ya ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi.

Maltepe Belediyesi TSKM’de “Opera Bir Aşktır” isimli konsere ev sahipliği yaptı. Müzik yönetmenliğini Dinara Birnazarova’nın üstlendiği konserde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı (İÜ) Opera Anasanat Dalı öğrencileri sahne aldı. Konser müzik tarihinin en büyük dehalarından biri olarak kabul edilen Avusturyalı besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ın “Figaro’nun Düğünü” ve “Sihirli Flüt” isimli opera eserlerinden bölümlerin seslendirilmesiyle başladı.

Genç müzisyenler İtalyan opera bestecisi Gioacchino Rossini’nin “Kül Kedisi”, Giacomo Puccini’nin “La Boheme” ve Giuseppe Verdi’nin “La Traviata” isimli eserlerini ikili, üçlü, dörtlü, beşli ve altılı gruplar şeklinde sunarak müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

ANKARA SAVAŞI OPERAYLA ANLATILDI

Alman besteci Georg Friedrich Handel’in Osmanlı Devleti ile Timurlular arasında yaşanan Ankara Savaşı’nda geçen Tamerlano” (Timurlenk) isimli operasının bir bölümü sunuldu. Konser Alexander Borodin’in bestelediği en iyi tarihsel Rus operaları arasında kabul edilen Prens İgor” isimli eserden bir kısmın koro eşliğinde icra edilmesiyle son buldu.  

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2022, 10:40

Sivil Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209