TAKSİMMM YILDÖNÜMÜ BİR İKİİİ TAKSİMMM

   Kısa bir aradan sonra yine selamlamak istediğim insanlar olunca yazmak geldi içimden. Mayıs’ı bayağı sıcak ve üzücü geçirdik milletçe.

         Soma; Mayıs  sıcağında yüreğimize kömür atıp İnsanlığımızı ateşe veren 302 insan acısı,öyküsü.

Ölenler üzerinden olay çıkarıp kendilerine misyon yüklemeye çalışan aslı korkak çakma cesurlar!Soma’da onca can gitti bareti takan yardıma değil sokağa eyleme indi.Amaç ölü vermeden vukuu bulmalı!Olaylar ve yanlışlar yüzünden çocuklar yetim kalıp,kadınların ocağı söndüğünde ne anlamı kalır eylemin de,yardımın da…Maalesef bizim toplumda ölü sayısı azsa protestoya gerek yok üçüncü sayfa haberi sayılır,Ancakkkk sayı fazlaysa yani provakatör protestocuyu ülkeye tanıtacaksa hemen gruplaşıp kaplan görünümlü sırtlan oluveriyor sendika ve dernekler.!1 mayıs işçi bayramında Taksim diye tutturan sendikalar bunları konuşmalıydı di mi!!

        Bir avuç insan(ki bu toplum onları dışlamıyor ama adam yerine de koymuyor) Başbakanı hedefe koyup kendini göstermeye,kanıtlamaya çalışıyor.Binlerce kere söyledik,yazdık hadi binbir olsun’’kendi fikir ve demokratik haklarınızın sayılması için dikatatörlük yapmayın,Vandallaşmayın!!

Özgürlük isteyen özgürlüğü tanıyacak ve demokratik hakka saygı gösterecek.Madem bu millet cahil,oyu yanlış kullandı gel cahili sen de ikna et!

              31 mayıs Taksim olaylarının yıldönümü için yarın yine vampirler Berkin avında,Burak avında olacaklar!Taksim esnafı rahatsız,semt sakinleri rahatsız,yolu ordan geçecek herkes  rahatsız ama bu guruh eylemde ısrarlı ve haklı!!Nasıl bir mantık var acaba…

          Yarın yine et ve kemikten yapılmış insansı emniyet güçleri görev yapacak(makine yağı ile çalışan robocop  üretemedik emniyet için);yine bazı vampirler Molotof kokteyli ile birkaçının yüzünü,başını,bacağını yakacak;eh onlar da yaradılışı gereği korku ve can taşıdığından kaçarken kendini savunacak;azgınlardan birine yine denk  gelecek ve Vali soruşturma izni verecek!!

                Atatürk’ümüzü anmadan geçmeyelim yine.Düzenlediği resepsiyonda İngiliz binbaşının dik bakışlarına maruz kalan Atam İngilizin  derdini sorar:’’Siz benim babamı Çanakkale de öldürdünüz’’diyen İngiliz binbaşına güzel Atam’ın cevabı gerektiği gibidir’’Babanın ne işi vardı bizim topraklarımızda’’..Şimdi böyle söyleyince dikatatör diyorlar..

               Türk Devletinin sırları dünyaya youtube ,twitter üzerinden servis yapılıp rezil olurken bu devleti aliye,bizim anayasa baba bir karar verip gavur icadı rezil edicilerin özgürlük hakkı olduğunu karara bağlıyor.Ezilmiş koyun halkın kamu payına kurtların verdiği zararı da yok sayıp kurdun cezasını yine koyuna kesiyor bizim kadılar hey haytt..

               Eğer bu ülkenin sorunlarına ve insanlarına değer veriyorsanız lütfen ecel izindeyken kendi hatalarınız yüzünden fazla mesaiye çağırmayın..Madenler bu ülkenin hep sorunuydu nerdeydi 302 can öncesi kan emici sendikalar,Taşeron hep sorunuydu,işçi güzvenliği hep sorunuydu..muhalefet ve sendikalar,hükümeti eksikler için zorlar uyarır ve eylem insan için yapılır,meydanlar için yapılmaz!!

                 Denetimi de bürokrata,devletin memuruna vermiyeceksin,seçilmişe vereceksin.bürokrasi işine bakar,seçilmiş milletin sesine bakar..

            Yazımı Nazan Bekiroğlu’nun kitabından alıntıyla tamamlamak istiyorum yarın ki eylemcilere hitaben;

‘’ne kadar lanetleseniz de içinizde,hep bir özenme kalacak.

Kınayan yanınızdan çok kıskanan yanlarınız canınızı yakacak.’’

   Selam ve saygılar….

YORUM EKLE

banner309

banner225

banner209