Sultangazi'de Öğrencilerin Karne Heyecanı

2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı, 18 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Sultangazi'de Öğrencilerin Karne Heyecanı
2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı, 18 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı. Sultangazi’de öğrencilere 2014-2015 yarıyıl dönemi karneleri düzenlenen törenle dağıtıldı. Programa katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eğitime desteklerini aralıksız sürdürdüklerini belirterek, öğrencilere ara tatilini iyi değerlendirmelerini önerdi.  Karne sevinci yaşayan öğrenciler, 09 Şubat Pazartesiye kadar yarıyıl tatili yapacak.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı, 18 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, öğretmenlerinin elinden karnelerini aldı. Sultangazi’de de öğrencilere 2014-2015 yarıyıl dönemi karneleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

İvat Turhan İlkokulu’nda yapılan karne törenine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenci ve velileri katıldı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay eğitime desteklerini aralıksız sürdürdüklerini belirterek öğrencilere ara tatilini iyi değerlendirmelerini önerdi.  Başkan Altunay konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Öğrencilerimiz yarı yıl boyunca çok çalışarak yoruldu ve uzun bir tatili hak etti. Derslerinde başarılı olan öğrenciler tatil yapacak. Derslerinde başarılı olamayan öğrencilerimiz ise bu tatil dönemini fırsat bilerek eksikliklerini tamamlayacak. Sizlerden güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve yeni eğitim döneminde enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz. Tatilinizi dinlenerek, kitap okuyarak, eğlenerek, spor yaparak ve ilgi alanlarınıza göre araştırmalar yaparak değerlendirmenizi öneriyoruz.”

Konuşmasında öğretmenlere de teşekkür eden Başkan Altunay,  “Görevinizi her zaman olduğu gibi büyük heyecan ve özveriyle yerine getirdiniz. Emeğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimizin çabası her türlü takdirin üzerindedir” diye konuştu.

Başkan Altunay konuşmasında Sultangazi Belediyesi olarak eğitime yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. 

Programda konuşan Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, öğrencilerin başarılı olmasında ailelerin önemine dikkat çekti. Uslanmaz, “Çocuklarınız üzerinde emeğiniz var ama daha önemli olan her koşulda çocuklara duyduğunuz güven ve sevgidir. Onların yanında olduğunuzu hissettirin” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir konuşmasında, gelecek nesillerin iyi yetiştirilmesinde eğitimin büyük  payının olduğuna vurgu yaptı. Karnelerini alan öğrencilerin sevincini paylaştıklarını kaydeden Demir, “Topluma faydalı bireyler yetiştirme yolunda eğitime yönelik çabalarımız sürecektir” şeklinde konuştu.

Programda öğrenciler, halk oyunları gösterileri sunarak karne sevincini paylaştı. Protokol üyeleri başarılı öğrencilere karne ve hediyelerini takdim etti. Protokol üyeleri daha sonra okullara spor salonu kazandırma ve gençlerin spora ilgisini arttırmak amacıyla hayata geçirilen  “Geleceğimiz Sporla Büyüsün” projesi kapsamında hazırlanan spor salonunda incelemelerde bulundu.

18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, 9 Şubat’ta yeniden ders başı yapacak. İkinci dönem ise 12 Haziran’da sona erecek.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 03:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209