Yüzlerce İmam Hatipli ÖNDER’in Kardeşlik Kampında buluştu

ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından organize edilen “Kardeşim Dedim” programının altıncısı Türkiye’nin dört bir tarafından İmam Hatip öğrencilerinin katılımıyla başladı.

Yüzlerce İmam Hatipli ÖNDER’in Kardeşlik Kampında buluştu

         Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda farklı illerden ve İmam Hatip okullarından öğrenciler kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerin yer alacağı Kefken yaz kampı için bir araya geldi.

         Yurdun değişik yerlerindeki İmam Hatip Okullarından kampa katılan öğrenciler İmam Hatip Lisesi anlayışını özümsemiş, ders başarısı yüksek gençlerden oluşuyor.

         Öğrenciler bir haftalık programda Ramazan Kayan, Şerafettin Kalay, Muhammed Emin Yıldırım, Nazif Yılmaz gibi önemli hocaların seminerlerini dinleme imkânı buluyor. Çeşitli sosyal etkinliklerin yanında, sportif ve kültürel faaliyetlerin düzenlendiği kampta, her akşam yakılacak kamp ateşi etrafında bir araya geliyorlar.

Kardeşlik iklimini teneffüs edecekleri bir haftalık programın son gününde gruplar halinde hazırladıkları etkinliklerin ve dinletilerin yapılacağı Kardeşlik Gecesiyle kamp sona erecek.

Kamp süresince gençlere yakından ilgilenen ÖNDER Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Ekrem Torun, bir hafta öncesinde yine yüzlerce kız öğrenciyi de misafir ettiklerini belirterek ÖNDER yeni dönemde İHL’lerinin kalitesinin arttırma çalıştırmalarına birçok alanda devam etmektedir.

      Ana konusu öğrenci olan ÖNDER gençlere dönük aktivitelerinden olan ‘KARDEŞİM DEDİM’  kamplarımızın altıncısını yapıyoruz. Beyoğlu Belediyesi’nin Kefken Yaz Kampı tesislerinde yapılmakta olan kampımız bu yıl bir hafta kızlara ve bir hafta erkeklere olmak üzere toplam iki haftayı kapsamaktadır. Türkiye’nin her yerinden seçilerek getirilen İHL’li gençlerimizin spor ve kültürel aktivitelerinin yanı sıra inançlarından gelen kardeşlik duygularının pekiştiğini görmek bizi mutlu ediyor.

İmkânlarımızı geliştirdiğimiz takdirde bu tarz kamplarımız artarak ve değişik bölgelerde çeşitlenerek devam edecektir.” İfadelerini kaydetti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209