Yıldırım; Gülen Bizden Özür Dilemeli

17 Aralık opersayonu kapsamında "El-Kaide" suçlamasıyla haklarında dava açılacağı iddia edilen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım Skyturk360'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yıldırım; Gülen Bizden Özür Dilemeli
  İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım Skyturk360 televizyonunda Gazeteci Eren Eğilmez ve Fadime Özkan’ın “Kayda Geçsin” programına konuk oldu.

Skyturk’te çarpıcı açıklamalarda bulunan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Esed’e işbirliği teklifi yaptıklarını söyledi. Esed’e işbirliği teklifi yaptıklarını söyleyen Yıldırım “Esed’e ‘muhaliflerin olduğu yerlere yardım götürüyoruz isterseniz sizin bölgelerinizde de yardım dağıtabiliriz’ dediklerini ifade etti. Esed’in Nuh deyip Peygamber demediğini belirten Yıldırım tutuklu esirler konusunda da arabulucu olmaya hazır olduklarını vurguladı. Fakat Esed’in kendi adamlarını ölüme terk ettiğini belirtti.

ULUSLAR ARASI DARBE İLK DEFA BU KADAR AÇIKTAN GÖRÜLDÜ

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım 17 Aralık sürecinin darbe olup olmadığını değerlendirirken “17 Aralık tam bir darbe girişimidir. Yolsuzluk söylemiyle üstü kapatılmaya çalışılıyor. Türkiye’de ilk defa uluslar arası darbe girişimi bu kadar açıktan görüldü. Bu darbe İsrail, Amerika, uluslararası sermaye ve içimizdeki lejyonlar tarafından yürütülüyor. Mavi Mara olayından sonra Türkiye’ye bağımsız sermaye girmeye başladı. Ülkeleri sermaye üzerinden yönetmeye çalışan güçler Türkiye’nin bağımsızlığa giden yolunu gördüler” dedi. 

EL-KAİDE DOSYASINI BİZE YAMAYAN TUNCAY OPÇİN’DİR.

Kendilerinin El-Kaide’yle ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyleyen Yıldırım “ 17 Aralık operasyonunun devamı olarak El-Kaide operasyonu diyerek bize operasyon yapacaklardı. Ama isimimizi veremediler. Bize ilk El-Kaide dosyanı bize yamayan Tuncay Opçin’dir. Kendisine dava açtık ve davadan zarar gördü. Bir de operasyona başbakan izin vermedi diyerek bizi İsrail ve Amerika’ya şikayet ediyorlar. Dışarda bizi El-Kaideci içerde ise İrancı olarak lanse ediyorlar.“ Programda Yıldırım, Suriye’de çalışma yaptıkları için El-Kaide’yle ilgili kanaat bildiremeyeceğini de ekledi. 

TÜRKİYE’DEKİ KAOSUN BİR NEDENİ DE FİLİSTİN DOĞALGAZI

Türkiye’de yaşanan kaosun bir nedeninin de Filistin açıklarında çıkarılan doğalgaz olduğunu ifade eden Yıldırım “ Filistin açıklarında çıkarılan doğalgazın Batıya aktarılması için İsrail, Mısır ve Türkiye’ye teklifte bulundu. Mısır ve Türkiye çıkan doğalgazın yüzde 20’sinin Filistinlilere verilmesini ve ambargonun kaldırılmasını istediler. Bunun üzerine Mısır’da darbe yapıldı ve başarıya ulaştı. Bugün Mısır’da Mursi’ye yapılanlar Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmak isteniyor” dedi. 

SÜNNİLER BATI İLE KAVGA ETME YETENEĞİNE SAHİP

Batı’nın İslam Dünyasını Şii ve Haricilik üzerinden sembolize etmeyepe çalıştığı ve Türkiye’nin buna karşı çıktığını söyleyen Yıldırım “Bütün mesele Sünni dünyanın güçlenmesi ve merkezileşmezi çünkü Batıyla kavga etme yeteneğine sahip olan sadece Sünni dünyadır. Sünni dünya dahan önce Haçlı Seferlerini göğüslemiş ve Avrupa’ya kadar ilerlemiştir” tespitinde bulundu.

KASET OLAYI OLMASAYDI MAVİ MARMARA’YA CHP’Lİ BİR VEKİLDE BİNECEKTİ

Mavi Marmara seferine çıkmadan Cemaatle görüştüklerini belirten Yıldırım Hüseyin Gülerce ile görüştüklerini belirtti; “Gülerce Mehmet Kamıştan randevu aldı. Gazeteye gittik herşey güllük gülistanlık geçti. Bu süreçte siyasi partilerle de görüşüldü. Deniz Baykal’ın kaset olayı olmasaydı ismini herkesin bildiği bir CHP’li o gemiye binecekti. Ama CHP’ye operasyon oldu.” dedi. 

HOCAEFENDİ BİZDEN ÖZÜR DİLEMELİ

Cemaat içinde dürüst, ahlaklı kişilerle darbe girişiminde bulunan insanları birbirinden ayırmak gerektiğini ifade eden Yılıdırım “ Cemaat Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkinin düzeltilmesi için çalışmalar yaptılar. Başkonsolosla yapılmış görüşmelerin yer ve zamanları var. Hocaefendi Mavi Marmara’da BM’nin karar vereceğini söyledi. İnsan hakları komisyonu bizi haklı buldu. İsrail bizden özür diledi. Şimdi Hocaefendi’nin de bizden özür dilemesini bekliyoruz. Özür ve tövbe erdemdir” diyerek cematten isteklerini söyledi. 

İSRAİL VE AMERİKA CEMAATİ TASFİYE EDECEK
İsrail ve Amerika’nın cemaati tasfiye edeceğini söyleyen Bülent Yıldırım “ Bu devleti yöneteceğim diye bürokrasiye girilmez. Bu devletin sahibi halktır. Yen bir derin devlet oluşturmaya gerek yoktur. Amerika ve İsrail cemaatin içinde bir guruptan Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzeltilmesini ve bağımsız sermayenin Türkiye’den çıkarılmasını istediler. Eğer bu darbeyi başaramazlarsa siz bu görevi yapamadınız diyecekler” dedi. 

MAVİ MARMARA ERBAKAN’IN PROJESİ 

Mavi Marmara Projesinin Necmettin Erbakan’ın projesi olduğunu söyeleyen Yıldırım, Gazze’deki büyük savaş sonrası bölgeye yardım sokmak istediklerin belirtti ve “ Birgün Erbakan Hoca beni aradı ve Filistinli birini bana gönderdi. Yapabilirseniz çok sevinirim dedi. Mavi Marmara Erbakan Hoca’nın öncülüğünde bir projedir” dedi. 

MAVİ MARMARA ÖZGÜRLÜĞÜN SEMBOLÜ OLDU
Dünyanın kaderinde üç geminin önemli olduğunu da ifade eden Yıldırım “Nuh’un gemisi insanlığı, Titanik şımarıklığı ve serveti, Mavi Marmara Özgürlüğü temsil eder. Mavi Marmara’dan sonra heryerde Türkiye’nin bayrakları sallanmaya başladı. Bir zamanlar Latin Amerika özgürlüğün sembolüyken artık özgürlüğü doğudan gelen bir rüzgar sembolize etmeye başladı.” İfadelerini kullandı. 


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209