Yeryüzü Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Kültür

Yeryüzü Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Kültür İle kısa kısa

 Yeryüzü Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Kültür
          Yeryüzü Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Kültür Hocamızla kısaca Yeryüzü Mühendisleri Derneği ve çalışmaları hakkında bilgi aldık.

       Yapmış olduğumuz bu kısa söyleşiyi siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedik. Yoğun programları arasında bizlere yer ayırıp açıklamalarda bulunan Sayın Ömer Faruk Kültür hocamıza teşekkür ediyor ve röportajı bilgilerinize sunuyoruz.


Sivil Haber
:  Yeryüzü Mühendisleri Genel Başkanı Sayın Ömer Faruk Kültür; Yeryüzü Mühendislerini tanıyabilir miyiz? Yeryüzü Mühendisleri kimdir, amacınız nedir?

Y.M.D. :  Yeryüzü Mühendisleri insani yardım çalışmalarına verimlilik ve kalite getirmek isteyen gönüllü olarak çalışmak üzere bir araya gelen mühendislerin kurduğu bir dernektir.

Sivil Haber:  Çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Y.M.D. :  Yeni kurulmuş bir dernek olmamıza rağmen 18 proje üzerinde çalışma yaptık. Bunların büyük bir kısmını bitirdik.

         Amacımızı kısaca özetleyecek olursak: Dünyada en büyük sorunun açlık ve susuzluk olduğuna görüyoruz. Bu iki konuya daha çok zaman harcıyoruz. Bunun yanında yurt içinde ve yurt dışında doğal eko sistemi koruyucu projeler hazırladık. İnsani yardım çalışmalarının sağlık dışında bütünüyle mühendislik ve mimarlık alanına giriyor. Bu konularda kendilerinin gönüllü mimar ve mühendislerle mesleğin zekâtı kabilinden faaliyetler de bulunuyoruz. Sağlık sorunlarının başında da yine mühendislik çalışmalarının olmayışından kaynaklanan problemler olduğunu yaşıyoruz. Örneğin; temiz içme suyu temin edilemediği için bebek ölümlerinin dünya ortalamasının çok üzerinde olduğunu yeterli gıda alınmaması yüzünden ortalama ömür sürelerinin 30-40’lar civarında olduğunu maalesef müşahede ediyoruz. Çeşitli vakıf ve derneklerle örnek umut köyleri, eğitim kurumu projeleri, su getirme ve temini, göl koruma projeleri, mesleki eğitim projeleri, misafir öğrencilerin eğitim ve hamilik projeleri, Mühendislik ve mimarlık öğrencilerinin yeryüzü mühendisi misyonuna göre yetişmeleri projelerimiz dâhilinde bulunuyor.

         Ayrıca şu konuyu önemle belirtmek istiyorum.  Halkımızın çok büyük hamiyetperverlikle maddi destek sağladığı kuyu açmaların bilinçli yapılması gerektiği aksi takdirde içmeye uygun olmayan veya zararlı suyun içirileceğini iyilik yapayım derken yanlış işlerin yapılmaması gerekiyor. Bizler, Yeryüzü Mühendisleri
Derneği olarak bu tür çalışmaları olan Uluslararası yardım teşkilatlarımıza her türlü lojistik destekleri vermeye ve işbirliği içerisinde çalışmaya, hizmet etmeye hazırız. Buradan bu çağrımızı bir kez daha duyurmuş olalım.

Sivil Haber:  Yeryüzü Mühendisleri Genel Başkanı Sayın Ömer Faruk Kültür hocam gazetemize yapmış olduğunuz bu açıklamalardan dolayı teşekkür ediyor çalışmalarınızda başılar diliyorum.
Y.M.D. :  Bize bu fırsat verdiğiniz için size teşekkür ediyor, Sivil Haber Gazetesine yayın hayatında başarılar diliyoruz.



Röportaj: Mithat Özdemir

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209