Ümmetin Renkleri Bayram Sofrasında Buluştu

İslam dünyasının farklı bölgelerinden hicret etmek zorunda kalmış muhacirler İMKANDER'in bayramlaşmasında buluştu

Ümmetin Renkleri Bayram Sofrasında Buluştu
 Dünyanın pek çok bölgesinden Türkiye'ye hicret etmiş Muhacirler Ramazan Bayramı'nda biraraya geldiler.

Savaş ve işgaller sebebiyle ülkelerinden göç etmek zorunda kalan muhacirlere yaptıklarıyla yardımlarıyla tanınan İMKANDER'in düzenlediği bayramlaşma programına katılan muhacirler birbirleriyle tanışma fırsatı buldular.

Program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Çeçen muhacir Musa Abdullah Rusça başladığı konuşmasını Kazakça olarak bitirdi. Tüm işgal altındaki toprakların kurtulması için dua eden Çeçen gazi, ailesinden çok sayıda şehid verdiklerini, fakat bunun iradelerini kırmadığı, bilakis pekiştirdiğini ifade etti.

Bayramlaşmada bir konuşma yapan İMKANDER Başkanı Murat Özer'de, İslam dünyasının pek çok yerinde yaşanan savaşlar sonucunda muhacirlerin kendilerini daha güvenli hissettikleri ülkelere gittiğini söyleyerek: "Bize neden Kafkasya'dan başka yerlerle ilgileniyorsunuz diyorlar. Bu salon bu eleştirilere en büyük cevabı vermektedir. Burada ümmetin pek çok rengini görüyorsunuz. Bizler, elimizden geldiğince dünyanın neresinde olursa olsun ve nereden gelmiş olursa olsun, kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüşmeye devam edeceğiz" dedi.

Programa Çeçen, Özbek, Tatar, Kazak, Avar, Suriyeli, Karaçay ve Kumuk Türk'ü başta olmak üzere pek çok İslam ülkesinden gelen muhacirler ve yetimler katıldı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209