Ümmet yürüyüşü

Antalya'da Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi

Ümmet yürüyüşü
 nadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi üyeleri, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında "Çanakkale Ümmet Yürüyüşü" düzenledi.

Muratpaşa Camisi önünde toplanan dernek üyeleri, sloganlar atarak Kazım Özalp Caddesi'ndeki havuz başına kadar yürüdü. Yürüyüşte bazı gençler, Çanakkale'de askerin giydiği üniformalara benzer kıyafetler giydi.

Burada açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Muhammet Pişirici, Çanakkale Zaferi'nin üzerinden 100 yıl geçtiğini hatırlattı. Pişirici, Çanakkale'nin, Yemen'den Kosova'ya, Türk, Kürt, Arap, Boşnak ve Arnavut'ların emperyalizme karşı savaştığı son cephe olduğunu ifade etti.

































Çanakkale'de dönemin en üstün teknolojisine sahip İngiliz donanmasının, tarihin en ağır yenilgisini aldığını belirten Pişirici, "Çanakkale'de 1 milyonun üzerinde insan savaşmıştır. Metrekareye 6 bin mermi düşmüştür. Bir alay asker 3 dakika içerisinde Hakk'a yürümüştür. Savaşa katılan her iki kişiden biri yamını yitirmiştir. Bir hilal uğruna 250 bin canımız şehadet şerbetini içmiştir" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından Çanakkale şehitleri için dua etti.


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209