Türkiye’de 1000’den fazla okulun yetim kardeşi var

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi Türkiye çapında 1000’den fazla okula ulaştı.

Türkiye’de 1000’den fazla okulun yetim kardeşi var

 İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına Türkiye genelinde büyük rağbet görüyor. 

Yetim çocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan, ilköğretim ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği proje, Türkiye’nin 76 ilinde 1105 okula ve 3277 yetime ulaştı.

“İyilikte Yarışan Sınıflar” sloganı ile yola çıkan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi, savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye veya dünyanın bir başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocukların ellerinden tutuyor.

KAMPANYA KATILAN İLLER

Kampanya kapsamında 1303 yetim ile en çok yetimi üstlenen ve 234 okul ile projeye katılım gösteren il İstanbul iken katılım gösteren diğer iller şu şekilde:

Sakarya, Ankara, Bursa, Konya, Samsun, Rize, Aksaray, Kocaeli, Gaziantep, Trabzon, Hatay, Sivas, Düzce, Afyon, Balıkesir, Tokat, Elazığ, Mardin, Yozgat, Antalya, İzmir, Kütahya, Kahramanmaraş, Ordu, Van, Isparta, Bayburt, Çanakkale, Erzurum, Zonguldak, Kayseri, Çankırı, Manisa, Nevşehir, Aydın, Bilecik, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Eskişehir, Bolu, Giresun, Burdur, Erzincan, Çorum, İzmit, Mersin, Yalova, Karabük, Niğde, Tekirdağ, Uşak, Kastamonu, Adana, Amasya, Artvin, Bitlis, Muğla, Sinop, Şırnak, Kırklareli, Malatya, Denizli, Gümüşhane, Muş, Bartın Edirne, Iğdır, Osmaniye, Ardahan, Bingöl, Hakkâri, Karaman, Kırıkkale, Siirt.

BİR OKUL 81 YETİME KARDEŞ OLDU

Öte yandan Proje kapsamında İstanbul’un en yoksul ilçelerinden biri olan Sultanbeyli’deki Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde tüm sınıflar birer yetime sponsor oldu.

76 sınıfın bulunduğu okulda yetim kardeş edinen öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de 5 yetim kardeşe sahip çıkarak toplamda 81 yetime kucak açıldı.

İlk kumbaralar 10 Ocak Cuma günü okul bahçesinde düzenlenen programla okul müdürü Ahmet Koç tarafından İHH Yetim Birimi Sorumlusu Murat Yılmaz’a teslim edildi.

Okul müdürü Ahmet Koç, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye sathında bu projeyi yürüten ve destek olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Bu projeyle 81 yetime kucak açan Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, üstlendiği yetim sayısıyla Türkiye’deki bin 500 okul arasında ilk 5’e girdi.

Bu arada proje kapsamında bir yetimin aylık sponsor bedeli 90 TL olmasına rağmen tüm sınıfların aylık 155 TL topladığı öğrenildi.

PROJE NASIL YÜRÜYOR?

//www.youtube.com/watch?v=VHT_hF8CW4Y

Türkiyeli öğrencilerin öğretmenleri aracılığıyla İHH İnsani Yardım Vakfı’na yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunması ile İHH’nın Yetim Sponsorluk Destek Sistemi kapsamındaki Filistin, Irak, Lübnan, Yemen, Suriye, Burkina Faso, Somali, Sierra Leone, Etiyopya, Çad, Gana, Sudan, Tanzanya, Cibuti, Moritanya, Malavi, Ruanda, Açe, Pakistan, Arakan, Bangladeş, Sri Lanka, Filipinler-Moro, Afganistan, Patani, Keşmir, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Çeçenistan, Kırım, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Preşova, Bosna Hersek, Ekvador, Haiti, Türkiye, Nepal, Mısır, Zimbabwe ülkelerinden bir veya birden fazla yetim üstlenebilen sınıflar, her ay topladıkları 90 TL ile yetim kardeşlerini en az bir yıl destekliyorlar.

Ayrıca //www.yetimkardes.org/ sitesinden online başvuruda bulunarak da bir yetime sponsor olabiliyorlar.

“İyilikte Yarışan Sınıflar” sloganı ile yola çıkan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi hedefliyor.

Kampanya detayları için tıklayınız: //www.ihh.org.tr/fotograf/yayinlar/dokumanlar/195-her-sinifin-bir-yetim-kardesi-var-her_s%C4%B1n%C4%B1f%C4%B1n_bir_yetim_karde%C5%9Fi_var.pdf



SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2014, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209