Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD)'ne Anlamlı Ödül.

Suriye'li misafirlere Giysi Yardımlarını Türk Kızılayı Eliyle Ulaştıran Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD)'ne Anlamlı Ödül.

Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD)'ne Anlamlı Ödül.
Türkiye'de misafir edilen Suriye'lilerin ihtiyaçlarını karşılayan Türk Kızılayı'na Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) 2012 yılında 100 bin USD'ın üzerinde bir değerde Macaristan'dan sağladığı çok sayıda giysi eşyasını düzenlenen törenle

Türk halkının yardım eli olan din, dil, millet ve ırk ayrımı gözetmeden yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk Kızılayı Birinci Genel Başkan Vekili Hasan Karahan ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss'in katılımlarıyla teslim etmişti.

TÜMİŞAD çok sayıda çeşitli giyim eşyasını Macar işadamlarından temin ederek büyük destek vermişti.

TÜMİŞAD'ın Türk Kızılayı Bayrampaşa şubesi vasıtasıyla sağlamış olduğu maddi ve manevi destek ve ilgiden dolayı şükran plaketi sunuldu.

Plaket, 16 şubat 2013 cumartesi akşamı Üsküdar Filizler Köftecisinde düzenlenen coşkulu bir törenle Türk Kızılayı Bayrampaşa Şube Başkanı Ecz. Ali Murat Duman, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler tarafından takdim edildi.

Macaristan ve Türkiye bizler için çok kıymetlidir.


TÜMİŞAD Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz törende şunları söyledi,

'' Türk Kızılayı kutsal bir görevi misyon edinmiştir. Eşi benzeri olmayan güzel organizasyonlara imza atıyorlar.

Bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. Macaristan ve Türkiye bizler için çok kıymetlidir.

Bizler hem Macaristan'da, hem de Türkiye'de bu tür yardım ve katkıları Dernek olarak daha önce de yapmıştık. Bundan sonra da katkı

sağlamaya devam edeceğiz. Bu tür insani yardımlar iki ülke arasındaki derin ve sıcak bağları daha da güçlendirecektir.

Özellikle bizlere yol gösteren İstanbul ve Ankara'da çok dinamik, çalışkan, Türk dostu genç Macar diplomatlar görev yapıyorlar.

Bu her ülke ülke adına büyük bir şanstır dedi.

Ecz. Ali Murat Duman ise konuşmasında, TÜMİŞAD Türk Kızılayı'nın perspektifini Balkanlar'dan Avrupa'ya taşımıştır. TÜMİŞAD ile Türk Kızılayı'nın imzalamış olduğu stratejik ortak çalışma protokolünün benzerini Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu ile de oluşturarak zenginleştirmek düşüncesindeyiz. İlk adımı bu hafta içerisinde Genel Başkan Ayhan Bölükbaşı'yı ziyaret ederek atmış bulunuyoruz dedi.

Program sonrası hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.





SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209