TÜMSİAD, “TÜMEXPO İzmir KOBİ Fuarı” na Ev Sahipliği Yaptı

TÜMSİAD İzmir Şubesi tarafından organize edilen, İzmir ve çevre ilçelerden çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların katılımı ile gerçekleşen 2. TÜMEXPO İzmir KOBİ Fuarı, İzmir Kaya Termal Otel’de gerçekleşti.

TÜMSİAD, “TÜMEXPO İzmir KOBİ Fuarı” na Ev Sahipliği Yaptı

 TÜMSİAD, “TÜMEXPO İzmir KOBİ Fuarı” na Ev Sahipliği Yaptı

 

TÜMSİAD İzmir Şubesi tarafından organize edilen, İzmir ve çevre ilçelerden çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların katılımı ile gerçekleşen 2. TÜMEXPO İzmir KOBİ Fuarı, İzmir Kaya Termal Otel’de gerçekleşti. Fuara İzmir Valisi Mustafa TOPRAK, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Müdürü Oğuz Kılınç, İşkur İl Müdürü Kadri Kabak, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda iş adamı katılım gösterdi.

 

Fuarın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD İzmir Şube Başkanı Mehmet Ceylan, yapılan organizasyona katılım gösteren herkese teşekkürlerini ileterek, “Bu gün burada yapılan organizasyon uluslararası alanda etkinliği olan bir organizasyondur. EXPO Fuarları uluslararası arenada ses getiren ve yapıldığı ülkeye ciddi katkıları olan organizasyonlardır. Bilindiği üzere İzmir, bu güzel şehrimiz EXPO 2020’ye aday bir şehirdir. Dünyanın en büyük sosyal etkinliği olma özelliğini koruyan, düzenlendiği kenti ve ülkeyi insanlığın vitrinine çıkaran bir organizasyon olan EXPO organizasyonuna aday bir şehrin iş adamı olarak düzenlediğimiz bu fuar, hayalini kurduğumuz EXPO 2020 için bir ön çalışmadır. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan SERT yaptığı konuşmada TÜMEXPO İzmir KOBİ Fuarıçalışmalarında emeği geçen başta TÜMSİAD İzmir Şubesi Başkanı Mehmet Ceylan ve ekibine teşekkür etti. Yapılan organizasyonun İzmir halkına ve ekonomisine önemli katkıları olacağını belirten Sert, “Fuarlar, şehirlerin ve ülkelerin dışarıya açılan kapısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Fuarların ülke ekonomilerine önemli katkıları vardır. Fuar organizasyonu gerçekleştirme sıralamasına bakıldığında en fazla fuar organizasyonu gerçekleştiren ülkeler dünyanın gelişmiş ülkeleridir. Türkiye olarak bizler fuar organizasyonları konusunda son zamanlarda önemli çalışmalar yapmaktayız. Bu yüzden TÜMEXPO İzmir KOBİ Fuarı’nı önemsiyor, bu fuarı 2020’de yapılacak EXPO 2020’ye hazırlık süreci olarak değerlendiriyorum” dedi.

 

EXPO 2020 ile alakalı önemli açıklamalarda bulunan Sert, dünyanın en büyük kültür, tarih ve eğitim organizasyonu olan EXPO’nun, İzmir şehri ve Türkiye ekonomisine sağlayacağı katkıların önemine değindi.  Bu yönüyle EXPO 202O’ye aday olan İzmir’in bu büyük organizasyonu hakettiğini ve bunun göstergesi olarak gerekli çaba ve özenin gösterildiğine inandıklarını ifade etti.

 

TÜMSİAD’ın organize ettiği, 12-15 Eylül 2013 tarihlerinde İstanbul’da CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı ve Uluslararası KOBİ Şurası hakkında bilgiler aktaran Dr. Sert, bu fuar organizasyonunun Türkiye’ye önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.

Çözüm sürecine de değinen SERT,  “TÜMSİAD olarak bu sevgi, barış ve çözüm sürecinin mutlaka bütün ülkeye yayılmasını ve her tarafa umut vermesini temenni ediyoruz. Biz böyle bir süreçte zor elde ettiğimiz başarıların, zor elde ettiğimiz kazanımların küçük hesaplara feda edilmemesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

 

İzmir Valisi Mustafa Toprak konuşmalarında böyle büyük bir organizasyonda bulunmaktan son derece memnun olduklarını ifade ederek, bu fuarda emeği geçen TÜMSİAD Ailesi’ne tebriklerini iletti.  EXPO 2020'yi İzmir'e kazandırmak için planlı ve programlı çalışmanın önemine dikkat çeken Vali Mustafa Toprak, "İnşallah Kasım 2013'te Paris'te yapılacak oylama sonucunda İzmir, EXPO 2020'ye ev sahipliği yapacak. Bu hedefi, inancı ve güveni kendimde ve bu çalışmalara katkı veren arkadaşlarda görüyorum" dedi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan SERT, İzmir Şube Başkanı Mehmet Ceylan ve İzmir Valisi Mustafa TOPRAK katılımcı firmaların standlarını ziyaret etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209