TÜMSİAD “MISIR’DA YAŞANANLAR KATLİAMDIR”

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Mısır'daki katliamların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Ordu'nun yaptığı bu katliamlar demokrasi arzusunu bastıramayacaktır

TÜMSİAD “MISIR’DA YAŞANANLAR KATLİAMDIR”
 Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Mısır'daki katliamların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Ordu'nun yaptığı bu katliamlar demokrasi arzusunu bastıramayacaktır. Mısır, hak ettiği demokratik rejime er ya da geç kavuşacaktır” dedi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Mısır’da meydana gelen, bazı kaynaklara göre 600 ölü, bazı kaynaklara göre ise 3 bin ölünün ve binlerce yaralının olduğu ordu katliamını çok sert şekilde eleştirerek, “Tamamen demokrasi arzusuyla sokaklarda ve meydanlarda bulunan, demokratik haklarını arayan, üstelik şiddete bulaşmamış kitlelere ateş açılması, planlı şekilde yangın çıkarılarak katliam yapılması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Mısır’da meşru Cumhurbaşkanını ve yönetimi görevden alarak darbe yapan, demokrasi arzularını haykıran milyonlara, kitlesel şiddet uygulayan Mısır Ordusu’nu kınıyoruz, lanetliyoruz ve akıl, izan ve vicdana davet ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Eyüp Topal “Çağdaş Firavunluk”

TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal’da yaptığı açıklamada “ Mısır rejimini kendi halkına yaptığı katliamlardan dolayı şiddetle kınıyorum.

Yaşanan bu katliamlar çağdaş firavunluktur.

Tarih kendi halklarına karşı silah kuşanan zalimleri hiçbir zaman affetmemiştir bundan sonra da affetmeyecektir.

Elbet bir Musa bu katliamın hesabını soracaktır.

Haftalardır silahsız ve barışçıl bir eylem gerçekleştiren masum insanların üzerine kurşun yağdırmak hiçbir değer ile açıklanamaz. Yapılan bu menfur ve alçakça saldırılar sadece gözüdönmüşlük ve korku sarhoşluğu ile açıklanabilir.

Uluslararası toplumun özellikle de BM ve AB’nin bir an evvel önce vahşete dur demelerini ve bu vahşeti sona erdirecek adımları atmalarını bekliyorum.

Mısır’da canları pahasına Firavun rejimine direnen kardeşlerimizi selamlıyorum.” açıklamasında bulundu.




SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209