TÜED RİZE ŞUBESİ: EMEKLİ AYLIKLARINDA İYİLEŞTİRME GEREKİYOR

TÜED RİZE ŞUBESİ: EMEKLİ AYLIKLARINDA İYİLEŞTİRME GEREKİYOR

 TÜED RİZE ŞUBESİ: EMEKLİ AYLIKLARINDA İYİLEŞTİRME GEREKİYOR
Türkiye Emekliler Derneği Rize Şubesi Başkanı Recep Ali Derman, “emekli aylıklarının hesaplanmasında ve artışında eşitlik kuralı uygulanmadığından, emeklilerimizin aylıklarında ciddi farklılıkların oluşmasına neden olduğunu” söyledi.

TÜED Rize Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada; “Sosyal güvenlik mevzuatımızın farklılıkları öngören hükümleriyle ‘karma emekli aylığı hesaplanma sistemi’ ve ‘emeklilerimizin gerçek enflasyonunu temsil etmeyen altı aylık tüfe oranına göre emekli aylıklarına yapılan artışlar’, emeklilerimiz arasında eski emekli, yeni emekli gibi eşitsizlikleri getirdiğine dikkat çekildi.”

Emekli aylıklarındaki farklılıkların çözümü için 2000 sonrası emeklilerimize intibakın yapılması, birinci gündem maddemiz olarak gördüklerini belirten Başkan Recep Ali Derman; “Rize Şubesi emeklilerimizin sesi olmaya devam edecek. Üyelerimizin talepleri ve beklentilerini değerlendirerek, kamuoyu ile paylaşıyoruz. Emeklinin haklarının korunması ve iyileştirilmesi için çalıştıklarını belirten Şube Başkanı Recep Ali Derman, “Rize’de yaşayan emeklilerimizin Derneğimize üye olarak destek vermesiyle birlikte mücadele ediyoruz” dedi.

Emekli aylıklarına yüzdeli artışlar yerine seyyanen zamların yapılmasını isteyen TÜED Rize Şube Başkanı Recep Ali Derman, emekli aylıklarında açılan makasın daraltılması için emekli aylıklarında iyileştirme yapılmasına ilişkin talebimize olumlu cevap verilmesi gerektiğini” söyledi.

Bölge milletvekillerini ve Hükümeti de bilgilendirdiklerini belirten Recep Ali Dermen, emeklilerimize hizmet etmeyi kutsal bir görev olarak görüyoruz dedi.



TÜED RİZE ŞUBESİ: Emeklilerimizin mutluluğu için çalışıyoruz.
 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2021, 23:25

Sivil Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209