TRABZONLULAR TUZLA DA BULUŞTU

-İstanbul’da Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen “Tuzla’dan Anadolu’ya” adlı programın ilk konukları Tuzla’da faaliyet gösteren Trabzon derneklerinin organize ettiği gecede Tuzla ve İstanbul’un muhtelif semtlerinde yaşayan Trabzonlular oldu.

TRABZONLULAR TUZLA DA BULUŞTU

 -İstanbul’da Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen “Tuzla’dan Anadolu’ya” adlı programın ilk konukları Tuzla’da faaliyet gösteren Trabzon derneklerinin organize ettiği gecede Tuzla ve İstanbul’un muhtelif semtlerinde yaşayan Trabzonlular oldu. Tuzla Belediyesi Nikah Dairesi’nde düzenlenen gecede salon davetliler tarafından tamamen dolduruldu.

 

Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yardımcısı Ahmet Çabuk, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, Trabzon Dernekleri Federasyon Başkanı Mustafa Demir, yardımcısı Hüseyin Ayaz ve yönetim kurulu üyesi Muzaffer Bayraktar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyeleri katıldılar.

Trabzon’u her yönüyle tanıtan bir slayt gösterisiyle başlayan program, daha sonra yöresel sanatçıların kemençe eşliğinde söylediği türkülerle devam etti. Sahneye davet edilen organizatör dernek başkanları kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Tuzla Trabzonsporlular Derneği Başkanı Erkan Yavuz Atagün, diğer başkanlar gibi Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ettikten sonra 2010-2011 sezonu şampiyonunun Trabzonspor olduğunu ifade ederek salondaki Trabzonlulardan bunun unutulmaması ve unutturulmamasını rica etti.

Milletvekili Oktay Saral, iki dönem Of Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra İstanbul 1. Bölge milletvekili seçildiğini ve Anadolu yakasında oturanların hizmetinde olduklarını, bu kitlenin içinde önemli sayıda Trabzonlu bulunmasının da kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Daha sonra mikrofona davet edilen Şadi Yazıcı da, Of damadı olduğunu hatırlatarak sözlerine başladı. Tuzla’da Anadolu’nun bir çok yöresinden insan yaşadığını, onların kurdukları sivil toplum örgütleri vasıtasıyla yöresel kültürlerin yaşaması ve yaşatılması adına bu organizasyonu düzenlediklerini söyleyerek sivil toplumculuk kavramına verdikleri önem hakkında görüşlerini ifade etti. Gece daha sonra kemençe, horon ve türkülerle geç saatlere kadar devam etti. 

HABER FOTO-SADULLAH DERVİŞOĞLU

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209