TRABZONLU EĞİTİMCİLER BİRARADA

TDF - MESLEK GRUPLARI BULUŞMALARI BAŞLADI

TRABZONLU EĞİTİMCİLER BİRARADA
 Trabzon Dernekleri Federasyonu yeni çalışma döneminde önemli bir sosyal projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında İstanbul’da yaşayan Trabzonlu Eğitimciler bir araya geldiler.

 Trabzon Dernekleri Federeasyonu (TDF) yeni çalışma döneminde önemli bir sosyal projeye imza attı. 2005’te İstanbul’da kurulan ve tüm Trabzonlu hemşehrilerinin sesi olma çabasıyla çalışmalarını  yürüten Trabzon Dernekleri Federasyonu, ‘Trabzonlu Meslek Gruplarının Buluşması’ adıyla yeni bir sosyal projeye imza attı. Çeşitli meslek grupları içerisinde Trabzonlu hemşehrileri buluşturmayı amaçlayan projenin ilk etabında Trabzonlu eğitimciler bir araya geldi.

İstanbul’da yaşayan Trabzonlu eğitimcileri Akgün Otel’de düzenlenen yemekli toplantıda bir araya getiren TDF yönetimi, amaçlarının Trabzon’u, Trabzonspor’u ve Trabzonluları ilgilendiren konularda ortak ve güçlü bir sesin kamuoyunda vücut bulmasını sağlamak olduğunu belirtti.

 Toplantının evsahipliğini üstlenen Trabzon Dernekleri Federasyonu adına ilk konuşmayı TDF Genel başkan yardımcısı ve eğitim komisyonu  başkanı   emekli öğretmen Muzaffer BAYRAKTAR yaptı. Daha sonra konuşma yapan TDF Genel Başkanı Mustafa DMİR,  Federasyon olarak yeni yılda Trabzon’un sesinin gür çıkması için çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçireceklerini vurguladı.

İlk planda 20 farklı meslek grubu oluşturduklarını ve her ay farklı meslek grubuna mensup Trabzonlu hemşehrileri bir araya getiren önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Mustafa DEMİR, “Bizi bu çalışmaya teşvik eden en önemli etkenlerden biri bireysel olarak gösterdiğimiz başarıları toplumsal olarak da gösterebilmek. Bölge insanımızın hak ettiği değeri görmelerini ve bölgesel yatırımları elde etmelerini, Mesleki sorunlarının çözümünde etkin ve katılımcı olmalarını sağlamaya yönelik önemli ses getirici ve sonuç alıcı çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

 Federasyon Başkanı DEMİR, Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak İstanbul’da yaşayan, farklı meslek gruplarına mensup Trabzonlu hemşehrilerini, iş gruplarına göre sınıflandırarak, meslekleri, çalıştıkları kurumlar, kurumlardaki görev ve iletişim bilgilerini kapsayan bir veri bankası oluşturduklarını anlattı.

TDF Başkanı Mustafa DEMİR,  ‘Trabzonlu Meslek Gruplarının Buluşması’ olarak adlandırdıkları sosyal proje kapsamında ilk olarak İstanbul’da yaşayan Trabzonlu Eğitimcileri bir araya getirmenin heyecanını yaşadıklarını aktararak, “Mesleki Grupların Buluşmaları sayesinde zaman içerisinde İstanbul’da yaşayan tüm Trabzonlulara ulaşmayı ümit ediyoruz. Aynı meslek grubuna mensup hemşehrilerimizle yemekli veya kahvaltılı toplantılarla bir araya gelecek, tanışıp kaynaşacak ve mesleki dayanışmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Uygulamaya koydukları proje ile öncelikli olarak Karadeniz Bölgesi ve Trabzon odaklı projeleri hayata geçirmeyi umduklarını ve çalışmaları ile ‘Bize Her Yer Trabzon’ sloganının hakiki manada vücut bulacağını aktardı.

Başkan DEMİR her meslek grubunu ayrı ayrı bir araya getirdikten sonra meslek gruplarının tamanını içine alan büyük bir buluşma da tertip edeceklerini söyledi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209