TRABZON GENÇLİĞİNDEN ÇİFTE ANMA

Trabzon Dernekleri Federasyonu(TDF) Gençlik Kolları 28 Ekim 2012 Pazar günü geleneksel hale getirdiği iki etkinliği bir arada gerçekleştirdi. TDF Gençlik kolları, ilk olarak Trabzon sevdalılarını Fatihte Diver Karadeniz Mutfağında buluşturdu.

TRABZON GENÇLİĞİNDEN ÇİFTE ANMA

 Gençlik Kolları katılımcılara Karadeniz mutfağının güzideleri tereyağı, peynir, kuymak ve yanında diğer kahvaltılıklardan oluşan harika bir kahvaltı yapma imkânı sağladılar. Bir araya gelen Trabzon sevdalıları hem tanışıp kaynaşma hem de birbirleriyle bayramlaşma imkânı buldular. TDF Genel sekreteri Ali Turan GÜR, Başkan Vekili ENVER YILMAZ Yönetim Kurulu Üyeleri Nurettin ÇAKMAK, Salih Zeki DURMUŞOĞLU kahvaltıda gençleri yalnız bırakmadı.

TDF Gençlik Kolları Başkanı Korkut Yılmaz AYAZ katılımcıların bayramlarını kutlayarak katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Teşekkür konuşmasının ardından Trabzon sevdalıları TDF Gençlik Kollarının geleneksel hale getirdikleri bir başka etkinlik olan Trabzon'un Fethi ve Trabzon Fatihi Fatih Sultan Mehmet Han'ı anma etkinliği için Fatih Cami'ne hareket ettiler. TDF Gençlik Kolları ve Trabzon sevdalıları birlikte hatmi şerif okudular.

Etkinlik süresince TDF Gençlik Kolları katılımcılara ve camii cemaatine gülsuyu ve lokum ikramında bulundu. Yerel Basın Temsilcileri, TDF Yönetim Kurulu Üyeleri ve Trabzon sevdalılarının katılımıyla gerçekleşen etkinlik  cami cemaati ve Fatih Camii imamı tarafından takdirle karşılandı. Cami imamı Osman Şahin; “Kabristanı başında bulunduğumuz bu büyük zat Fatih Sultan Mehmet Han'ın fethettiği toprakların insanları tarafından yıllar sonra geleneksel olarak kabristanı başında anılması ne güzel bir  duygudur, ne güzel bir vefa, minnet örneğidir” dedi ve yapılan bu anmadan dolayı Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kollarını kutladığını ifade etti.

TDF Gençlik Kolları Başkanı Korkut Yılmaz AYAZ Trabzon için, Trabzonlu için önem arz eden her türlü Kültürel - Sanatsal ve Tarihi olayı geleneksel olarak kutlayarak Trabzon’umuzdan uzaklarda Trabzon’u yaşamaya ve yaşatmaya sonuna kadar devam edeceklerini ifade etti. Başkan AYAZ Trabzon gençliğini kendileri ile birlikte Trabzon’u gurbet elde yaşamaya ve yaşatmaya davet etti.

Haber-Resim: Ahmet Balcı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209