SURİÇİ Grubu Metin Külünk’ü ağırladı

İstanbul Suriçi Grubu Derneği 2014 – 2015 sezonunun ikinci ‘Suriçi Divan Toplantısı’nda Ak Parti’de teşkilatçılığı ile tanınan ve sevilen ismi İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ü konuk etti.

SURİÇİ Grubu Metin Külünk’ü ağırladı
Suriçi Grubu Derneği İSTANBUL SURİÇİ PLATFORMU adı ile kurulduğu günden bu yana birçok başarılı ve önemli toplantıya imza attı. Yüzlerce toplantıya ev sahipliği yapan grup her toplantıda beş yüzden fazla misafiri ağırladı. Ülke gündeminde söz sahibi olan ve Türkiye’yi yöneten kişileri konuk eden İstanbul Suriçi Gurubu Derneği çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. SURİÇİ Gurubu Yıldız Park Vera Salonda yaptığı sezonun ikinci toplantısında Ak Parti Teşkilatlarının sevilen ismi İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ü konuk etti.
Toplantıya Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi, Rahmetli Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmed, Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, İst. İl Defterdarı Fahrettin Özdemirci, Ak Parti İl Yön. Kur. Üy. Berrin Toktaş, İst. Tarım İl Müd. Kasım Piral, Merkez Valisi Yusuf Yavaşcan, İstanbul İl Dernekler Müd. Eyüp Ergür katıldı.

Yıldız Parkı Vera Salonu'nda gerçekleşen "Suriçi Divan Toplantısı"nda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, bu toplantıların İstanbul için önemine değindi. Külünk, ”Yüksek binaların arasına sıkışmayıp bir arada olup ülkemiz için daha iyi şeyleri nasıl yapabiliriz diye istişarelerde bulunmalıyız.” dedi.

Suriçi Grubu Derneği’nin gerçekleştirmiş olduğu bu tür toplantıları takdirle karşıladığını ifade eden Metin Külünk, gerçekleştirilen toplantıların ülkeye fayda sağladığını ifade etti.

Külünk sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul'daki bazı ilçe ve mahallenin, Türkiye'nin çoğu ilinden daha fazla nüfusa sahip olduğuna dikkati çeken Külünk, şehir ve kentleşme üzerine pek konuşulmadığını ve binaların ışıltısına hapsolduğunu ifade etti. Şehrin binalarla değil, insanlarla inşa edilmesi gerektiğini söyledi. "İnsanla kültür, adamla medeniyet, bolluk, şefkat ve hak duygusuyla şehrin inşa edilebileceğinin bize hatırlatılması lazım... Bu tavrımızı ciddi manada yenilememiz gerekiyor diye düşünüyorum. Aksi durumda bu şehir bizden davacı olur."

Metin Külünk, insan ve şehir kavramlarının birbirine en çok fazla yakıştığı yerin İstanbul olduğunu aktararak: "Bu şehirde eğer adamı yeni bir medeniyet inşasında asli bir unsur olarak görmez ve bu şehri insansız, sadece binalarla anılan bir şehir haline getirmeye kalkarsanız, bu şehir size itiraz eder" dedi.

“Keşke akan kan bizim olmasaydı”
Ülkemizin güney sınırlarında gerçekleşen iç karışıklıklara da değinen Külünk, " Şayet bu coğrafyada Kürtlerin Türklerle kurduğu ittifakın, bizim cihan devleti oluşumuzun en stratejik boyutlarından biri olduğunu unutursak, tarihi doğru okumamış, bu coğrafyanın da bizi nereye yönlendirdiğini anlamamış oluruz" dedi. “Keşke bu coğrafyada bir terör örgütünün başka bir terör örgütüyle kavgası, bu coğrafyanın şekillenmesinde merkez olmasaydı. Keşke bizim kanımız, gözyaşımız akmasa, sürgün edilen kardeşlerimiz olmasa. Ansızın gelen saldırı sonrasında insanlar günlerce yürümek zorunda kalmasa. Keşke bu coğrafyadaki şekillenişte, Esad'ın diktatörlüğü karşısında 300 bin mazlum insanın dökülen kanı olmasa. "Türkiye'nin, insanlığın aradığı barış düzeni mücadelesindeki en çok kritik eşik olduğunu söyleyen Külünk, "Bu kale düşseydi gün içerisinde bunların hiçbirini konuşuyor olmazdık. Şu anda de küresel yapıda, İsrail-Filistin çatışmasının olmadığı, Kürtler üzerinden tartışmaların olmadığı, kan ve gözyaşının yerini, demokrasi, özgürlük ve zenginliğin aldığı, yeni bir barış düzeninin kurulmasını isteyenlerle, 'kan ve kaos devam etsin' diyenler, arasındaki mücadelenin en kati olduğu bir vakit dilimini yaşamaktayız. Acı verici fakat bu coğrafya hiç acısız ve bedel ödenmeden şekillenmemiş.” dedi.

Toplantının sonunda, Nedim Abi ve Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet tarafından Metin Külünk'e hediyeler verildi.

Nedim Abi’ye Cumhurbaşkanlığından davet

Metin Külünk’ün konuşmasının ardından Genel Başkan Nedim Abi’ye son dakika sürprizi yapıldı. Suriçi Gurubu Derneği Genel Sekreteri Fatma Akın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna ait davet zarfını Genel Başkan Nedim Abi’ye takdim etti.

Suriçi Genel Başkanı Nedim Abi şaşkınlık içinde konuklarla birlikte öğrendiği bu haber üzerine şunları söyledi: "Bu davet şahsıma gerçekleşen bir davettir, fakat yol arkadaşlarımın çalışkanlığı, davalarına olan inancın göstergesidir. Daha çok çalışacağız, daha çok koşturacağız. 25 sene evvelki toplantılarla başladığımız çalışmalarımızı, bugün 5 değişik isim altındaki toplantılarla sürdürüyoruz. Yeniden güçlü Türkiye kurulana dek daha çok daha fazla çalışacağız" diye açıkladı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 04:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209