Somali’nin en büyük yetimhanesi İHH’dan

İHH’nın Somali’de inşa ettiği bin 500 öğrenci kapasiteli “Anadolu Eğitim Merkezi” hizmete açıldı.

Somali’nin en büyük yetimhanesi İHH’dan

 Somali’nin en büyük yetimhanesi İHH’dan

İHH’nın Somali’de inşa ettiği bin 500 öğrenci kapasiteli “Anadolu Eğitim Merkezi” hizmete açıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Afrika’da sürdürdüğü yardım faaliyetleri kapsamında kalıcı projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Vakıf son olarak Somali’nin başkenti Mogadişu’da ülkenin en büyük yetim barınma merkezi olan Anadolu Eğitim Merkezi’nin inşaatını tamamladı. Merkezin açılışını Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Dr.Kani Torun ile birlikte İHH Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı yaptı.

İHH, 20 yıldır iç savaş, siyasi istikrarsızlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali’de yetimlere yönelik yardım faaliyetlerine devam ediyor. Son olarak başkent Mogadişu’da inşa edilen Anadolu Eğitim Merkezi bölgenin en büyük yetim barınma merkezi olma özelliği taşıyor. Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan merkezde, yetimlerin barınma, beslenme, eğitim, sağlık gibi tüm yaşamsal ihtiyaçları karşılanabilecek.

Anadolu Eğitim Merkezi içerisinde; okul binası, idari bilimler binası, Kur’an kursu, erkek ve kız öğrenciler için iki ayrı yatakhane binası, spor salonu, cami, sağlık kliniği ve yemekhane bulunuyor. Toplam 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen eğitim merkezinde aynı anda 400 öğrenci yatılı olarak kalabilecek. Bin beş yüz öğrencinin de eğitim alabileceği merkeze bölgedeki her kabileden öğrenci alınıyor. Bu sayede kabileler arası çatışmaların yoğun yaşandığı Somali’de gruplar arasında diyalog ortamının oluşturulması da hedefleniyor.

16 yıldır Somali’de sürdürdüğü yardım faaliyetleri kapsamında tarım okulu, katarakt, su kuyusu gibi birçok proje gerçekleştiren İHH, ayrıca 3 bin 417 Somalili yetim çocuğu sponsor aile sistemi kapsamında düzenli olarak destekliyor.

 

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209