Sierra Leoneli Musa Bangura İHH’yı ziyaret etti

İHH, eskiden Papaz olan ve sonradan Müslümanlığı seçerek Afrika’da İslami çalışmalar yürüten Musa Bangura’yı Türkiye’ye davet etti. Bangura yaptığı çalışmalarla 4402 kişinin İslam’a girmesine vesile oldu.

Sierra Leoneli Musa Bangura İHH’yı ziyaret etti

 Dünya genelinde kronik yoksulluk, savaş ve doğal afet bölgelerinde yürüttüğü insani yardım çalışmalarına ek olarak İslami çalışmalar yürüten kurum ve şahıslara da destek olmaya çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu kapsamda Afrika’da çalışmalar yürüten, eskiden Papaz olup sonradan İslamiyet’e girmiş olan Musa Bangura’yı yakından tanımak için Türkiye’ye davet etti.

Dünyanın en fakir 4 ülkesinden biri olan Sierra Leone’de tebliğ çalışmalarını yürüten ve 9 yılda 500’ü papaz 4 bin 402 kişinin İslamiyet’e geçmesine vesile olan Musa Bangura İHH’nın davetiyle Türkiye’ye geldi.

Yaklaşık 5,5 milyon nüfusu olan Sierra Leone’de nüfusun yüzde altmışını Müslümanlar, yüzde otuzunu Hıristiyanlar geri kalanını ise Animistler oluşturuyor. Hıristiyan topluma nazaran çok daha kötü hayat şartlarına sahip olan Müslümanlar tüm Afrika’da olduğu gibi burada da yoğun bir misyonerlik faaliyetine muhatap oluyor. Bu yüzden Müslüman olduktan sonra tebliğ çalışmalarına yoğunlaşan Musa Bangura daha önce Hıristiyan bir papaz olarak Müslüman toplumu Hıristiyanlaştırma amacına yönelik özel olarak eğitildiğini söylüyor.

Önceden Moses adını taşıyan Evangelist mezhebine mensup bir papaz olan ve 1993 yılında gördüğü bir rüya üzerine İslamiyet’le tanışan Musa Bangura o zamandan beri çalışmalarını sürdürüyor. Bangura Müslümanlığa geçtikten sonra maddi-manevi birçok sıkıntıyla karşılaşmış. Sahip olduğu her şeyin elinden alındığını, hem ailesi hem de ait olduğu toplumdan dışlandığını anlatan Bangura ölüm tehditleri dahi aldığını ifade ediyor. Bu nedenle 6 ay kadar saklanmak zorunda kalan Bangura’ya bölgedeki Müslüman toplum sahip çıkmış.


İHH’nın Fatih’teki Genel Merkezi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Musa Bangura Sierra Leone’deki misyonerlik faaliyetlerinin tek amacının insanların Hıristiyanlığı kabul etmesini sağlamak olmadığını; tüm Afrika’daki misyoner faaliyetlerin asıl amacının İslam’ı yok etmek olduğunu aktardı.

Hıristiyan misyonerlerinin maddi güçlerini kullanarak oldukça yoksul durumda olan insanları kolaylıkla etkileyebildiklerini ifade eden Bangura, fakirliğin Müslüman gençleri yanlış yollara sevk edecek derecede yıkıcı olduğunu ve bununla mücadele etmeye çalıştıklarını belirtti.

Bangura şu anda çalışmalarını, kurduğu WHY İSLAM (Neden İslam) adlı kurumla sürdürüyor. Burada kendisi gibi İslam’ı seçenlere dini eğitim vererek maddi ve manevi destekte bulunuyor. Davet ve tebliğ çalışmalarını çok önemseyen Musa Bangura çeşitli radyo, tv yayınlarında ya da Hıristiyan ve Müslüman toplumların katıldığı organizasyonlarda Hıristiyan din adamlarıyla akaid alanında birçok konu üzerine (Hz İsa’nın Allah’ın oğlu olmadığı, vaftiz vb.) tartışıyor, seminerler ve vaazlar veriyor.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209