BAŞKAN KILIÇ: ‘YARININ İHTİYAÇLARINA CEVAP ARAMALIYIZ’

BAŞKAN KILIÇ: ‘YARININ İHTİYAÇLARINA CEVAP ARAMALIYIZ’

BAŞKAN KILIÇ: ‘YARININ İHTİYAÇLARINA CEVAP ARAMALIYIZ’
Nişantaşı Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, teoride verilen eğitimlerini tecrübe paylaşımıyla pekiştirmek amacıyla;üç dönemdir aralıksız başkanlık görevini yürüten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ı misafir etti. Sadabad Kampüsü Amfi 2’de gerçekleşen buluşmada Başkan Kılıç geleceğin inşaat mühendislerine, şehir planlamasıyla ilgili tecrübelerini aktardı.

Kağıthane’nin geçmişte terk edilen bir ilçe olduğu belirten Başkan Kılıç, 2004 yılında göreve geldiklerinde ilk iş olarak şehir planlarını ve uzun dönem yatırım programlarını hazırladıklarını söyledi. Başkan Kılıç; ‘’Her işte olduğu gibi şehir yönetiminde de bir plan ve program dâhilinde çalışmalısınız. Aksi şekilde ilerleme sağlayamazsınız. Yerleşim planlarını ve yatırım programını hazırladıktan sonra gecekondu önleme bölgeleri oluşturduk. Sanayi alanlarını şehrin dışına taşıdık. Devlet ve özel sektör yatırımlarını ilçeye kazandırmak için hükümetimiz ve büyükşehir belediyemizle yoğun bir temas gerçekleştirdik.



Kentsel dönüşüme ağırlık vererek riskli yapıları ortadan kaldırdık. Yerlerine yeşil alanlar ve parklar inşa ettik. Bugün Kağıthane’nin %60’ı yenilendi. Göreve geldiğimizde ilçede 49 park vardı. Bugün bu rakam 275’e ulaştı ve Kağıthane, kilometreye düşen park sayısında İstanbul’da birinci ilçe konumuna yükseldi. Sanayi alanlarının şehrin dışına taşınması, yaşam alanlarının yenilenerek binalarda kömür yerine doğalgaz kullanılmaya başlanması, yeşil alanların ve parkların sayısının artmasıyla da Kağıthane’nin havasını temizledik. Hava kirliliği şehirlerin en başlıca sorunu ve bu sorunu planlı, programlı çalışma sayesinde ortadan kaldırdık. Bugün artık Kağıthane İstanbul’un merkezinde her yere ulaşım kolaylığı ile tercih edilen bir ilçe oldu’’ dedi.



Öğrencilere mesleki tavsiyelerde bulunan Başkan Kılıç, ‘’Projelerinizde daima yarını düşünerek ilerleyin. Günlük çözümlerle sadece günü kurtarırsınız ama aynı sorun yarın yeniden karşınıza çıkar. Çünkü şehir her geçen gün büyüyor, teknoloji ilerliyor ve bugün yaptıklarınız yarının ihtiyaçlarına cevap veremeyebiliyor. Bir inşaat çalışması yaparken zeminin ve yapının sağlamlığı kadar, bölgenin gelecekteki konumunu da düşünmeniz gerekir. ‘Her haneye yetecek otoparkınız var mı? Yapınız şehir kültürü, mimarisi ve peyzajına uygun mu? Yeşil enerjiden ve akıllı teknolojilerden istifade edilebilir mi? Ve belki de en önemli soru; ne yenilik getiriyor?’’ dedi.




Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 02:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209