Sarıgül'e yumruk provakasyonu

Trabzon Dernekler Federasyonu Fesane'de yapılan etkinlikte meydana gelen olayların ardından kamuoyunu yönlendirme haberlerle Mustafa Sarıgül Trabzon'lu bir vatandaşa yumruk attığı iddiası ile kamuoyu yönlendirilmiş ve siyasi rant elde etmek için AK Partiyi destekleyen Televizyonlarda bu olay çarpıtılarak gündeme getirilmişti. Bu Konu TDF Yönetim Kurulu üyelerinin bir çoğunu rahatsız etmişti.

Trabzon Dernekler Federasyonu Fesane'de yapılan etkinlikte meydana gelen olayların ardından kamuoyunu yönlendirme haberlerle Mustafa Sarıgül Trabzon'lu bir vatandaşa yumruk attığı iddiası ile kamuoyu yönlendirilmiş ve siyasi rant elde etmek için AK Partiyi destekleyen Televizyonlarda bu olay  çarpıtılarak gündeme getirilmişti. Bu Konu TDF Yönetim Kurulu üyelerinin bir çoğunu rahatsız etmişti.

Bu rahatsızlığı ortadan kaldırmak için TDF Yönetim kurulu üyeleri 5 Mart 2014 günü saat 19'da dernek merkezinde 4 saaten fazal süren toplantıda  bu konuyu masaya yatırdı. Toplantı sırasında verilen arada ortak bir metin yazılamsı ve kamuoyuna gerçekelrin aktarılması husunda açıklamalr yapıldı. Yetkililer yapmış oldukları ön açıklamda; Mustafa Sarıgül, bahsedildiği gibi Trabzonlu bir vayandaşımıza yumruk atmamıştır denildi. Toplantı sırasında etkinliğin video  çekimleirni yapan grubun kameremanının getirdiği görüntüler defalarca izlenmiş ve yumruk olayının gerçekleşmediği tespit edilmiş ve bu şekilde açıklama yapılacağı, bunu da bir düzgün metinle tüm kamuoyuna duyuracakalrını söylediler.  Basın mensupları olarak 4 saatın ardından yukarıdaki bir açıklamayla dernek merkezinden ayrıldık ve 6 Mart 2014 Perşembe Günü Kamuoyuna aşağıdaki metin gönderilmişti.


 

Tarih:06.03.2014

Sayı: 2014/80

Konu: “Basın Açıklaması” 


TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONUNDAN KAMUOYUNA 
DUYURU

Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak, İstanbul da yaşayan hemşehrilerimizin sesi olmak için çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürmekteyiz.

Bu kapsamda, TRABZONUMUZUN KURTULUŞUNUN 96. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI münasebetiyle, Sivil Toplum Kuruluşlarının da içinde yer aldığı TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ, 27 Şubat–2 Mart 2014 tarihleri arasında Eyüp/Feshane Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir. Öncelikle, TANITIM GÜNLERİMİZE nezaket göstererek katılım sağlayan, Sn. Bakanlarımıza, Sn. Valilerimize, Sn. Milletvekillerimize, Sn. Belediye Başkanlarımıza, Sn. Belediye Başkan Adaylarımıza ve Siyasi Parti Temsilcilerine teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

Takdir edileceği üzere, bu gibi büyük organizasyonlara katılım sağlayan misafirleri karşılama, uğurlama ve söz hakkı verilmesi konusunda gerekli yakınlık ve destek sağlanmıştır. Ancak, bu tür etkinliklerde, organizasyonu düzenleyenlerin istemi dışında da arzu edilmeyen bazı olaylar yaşanabilmektedir. Yazılı ve görsel basında da yer aldığı üzere, Tanıtım Günleri etkinliğimizin sürdüğü 1 Mart 2014 Cumartesi günü, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sn. Mustafa SARIGÜL Etkinliğimize katılım göstermiştir. Organizasyon Komitesince kendisine tanınan konuşması esnasında salonda bulunan bazı kişilerle aralarında gerilim yaşanmış ve bu gerilim protestoya sebebiyet vermiştir. Meydana gelen bu olay kurumumuzca üzüntüyle karşılanmıştır.

Ayrıca, Sn. Mustafa SARIGÜL’ün derneklerimize ait olan stantların ziyareti esnasında meydana gelen müessir olaylardan dolayı da kurumumuz üzüntü duymaktadır.

Trabzon Dernekleri Federasyonu olarak, güzel bir ortamda ve başarıyla gerçekleştirilen ve 4 günde 2 milyon hareketli ziyaretçinin katılım sağladığı, Trabzon’un Kurtuluşu etkinliğinin bu tür üzücü olaylarla anılmamasını temenni ediyor, kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.



TRABZON DERNEKLERİ FEDERASYONU 

YÖNETİM KURULU

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209