ÖNDER 28 Şubat Davasının Takibinde

ÖNDER, bugün (19.12.2014) İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, 28 Şubat davasına müdahillik duruşmasında, yönetim kurulu üyelerinin geniş katılımı ile hazır bulundu.

ÖNDER 28 Şubat Davasının Takibinde
 ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut, ÖNDER 28. Şubat Dönemi Başkanı İbrahim Solmaz, Önder Genel Sekreteri Mustafa Canbey, Genel Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu üyeleri, dernek adına yetkili avukatlar (ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı) Av. Namık Ayhan, (ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi) Av. Muhammet Keserci, (ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi) Av. Erkan Buyruk, (ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi) Av. Ali Akkaya ve (ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi) Av. Hasan Hüseyin Kalender’in de hazır bulunduğu kalabalık bir grup ile mahkeme salonuna giden dernek yetkilileri, bu davanın sadece mağdurların değil tüm Türkiye’nin davası olduğunu ve kurum olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söylediler. 

Ankara’da görülen 28 Şubat Davası’na müdahillik için, müşteki sıfatıyla ifade vermek üzere, İstanbul Çağlayan Asliyesine giden ÖNDER yetkilileri, darbe dönemi ve sonrasında yaşanan mağduriyetleri aktardılar. Konu ile ilgili belge ve dokümanları da mahkeme heyetine sunan dernek yetkili avukatları, 28 Şubat ve sonrasında uzun yıllar yüzlerce insanın mağdur edildiğini maddi ve manevi pek çok kaybın olduğunu dile getirdiler.

“BİNLERCE İMAM HATİPLİNİN HAKKINI SAVUNACAĞIZ”

Dava çıkışında açıklamalarda bulunan ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut; “Davaya müdahil olmak ve takibini sonuna kadar gerçekleştirmek konusunda dernek olarak kararlıyız. Yaşanılan süreçlerde, derneğimize ve yetkililerin evlerine yapılan baskınlar, suç isnatları ve yalan haberler ile yıpratılmaya çalışılan kurumumuz, tüzel kişilik olarak mağdurlar arasındadır. Ancak bizim asıl olarak davasını güttüğümüz, en tabi hak olan eğitim alma özgürlüğü kısıtlanmış, yıllarca çeşitli şekillerde hak ihlallerine uğramış, öz vatanında yalnız bırakılmış, binlerce imam hatiplinin hakkını savunmaktır. Yaşanılan süreçlerde haklarını sonuna kadar savunduğumuz İmam Hatiplilerin davasını ÖNDER olarak sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

Duruşma ÖNDER başkanları ve yetkili avukatlarının şikâyetlerini dile getirmesi, müdahale talebinin tekrarı ve ilgili belgeleri mahkemeye sunması ile son buldu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 00:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209