Of'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı Coşkuyla Kutlandı.

3500 kişilik oturum alanı olan Haliç Kongre merkezinde gerçekleştirilen Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinliklerinde büyük coşku yaşandı ve katılmacılar salona sığmadı.

Ofluların Coşkusu Salonlara Sığmadı

3500 kişilik oturum alanı olan Haliç Kongre merkezinde gerçekleştirilen Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinliklerinde büyük coşku yaşandı ve katılmacılar salona sığmadı.

 Yöresel Sanatçılarımızdan Selçuk Balcı, Resul Dindar, Apolas Lermi, Yusuf Cemal Keskin,  Of’lu Ali, Cemal Berber, Of-Hayrat Derneği Halk oyunları ekibi ile Of-Hayrat derneği Türk Halk Müziği Korosu katıldı.                                                                                                        

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda etkinliğe 6 bine yakın kişi katıldı.

Daha önce katılacağı ilan edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmediği etkinlikiğe Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  Of’lu iş adamı Ali Ağaoğlu, Of’lu Milletvekili Oktay Çakıroğlu, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Kaymakam Eren Aslan, Basın ilan Kurumu başkanı Mehmet Atalay katıldı.

 Of Hayrat Vakfı Başkanı Celal Yıldırım, Of Hayrat Başkanı Mustafa Saral, Of Hayrat Vakıf Onursal Başkanları Prof. Dr. Ali Akyüz, Reşat Aksu, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, Of’lu Belediye Meclis üyeleri ve Siyasiler çok sayıda bürokrat, Akademisyen, İş adamı, İstanbul’da bulunan Of Hayrat Dernekleri, Vakıfları Başkan ve yönetim kurullarının üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Rus arşivlerinden temin edilen belgesel görüntülerle yeniden tasarlanan Rus işgali belgesel filmi merak konusu olmuştu. İzleyenleri duygulandıran görüntüler tarihe yeniden tanıklık etmemizi sağladı.

YUKARIDAKİ OF DİRENİŞİ BELGESELİNİN TAMAMINI OF-HAYRAT DERNEĞİMİZDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ

Ses ve Işığın yetersizliğinden dolayı, Fazla ileri olmayan kişisel teknolojimiz ile buradaki Fotoğrafları ve videoları çekebildim, Bazı negatif müdahalelerinde eklenmesi gönlümüzce çalışmamıza imkan vermedi, Etkinlikte profesyonel anlamda çekim yapan kişilerden ileride temin edeceğimiz fotoğraf ve videoları tekrar paylaşmak umuduyla

Fotoğraf: Mithat özdemir & Abdullah Gözaydın
Video: Abdullah Gözaydın

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209