NPD kararı siyasete bir mesajdır

NPD kararı siyasete bir mesajdır

NPD kararı siyasete bir mesajdır
 İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş NPD’nin kapatılması davasında Federal Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar münasebetiyle bir açıklama yaptı. Mahkeme NPD’nin anayasa düşmanı olmakla birlikte ehemmiyetsiz olduğuna, dolayısıyla da bir tehlike teşkil etmediğine hükmetti. “NPD kararı siyasilere aşırı sağ ile daha etkin mücadele etmeleri yönünde bir mesajdır.” diyen Altaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Federal Anayasa Mahkemesi’nin kararı siyasilere aşırı sağ ile daha etkin mücadele etmeleri yönünde bir mesajdır. Kararda NPD üyelerinin işledikleri suçların ceza hukuku çerçevesinde takip edilmesi gerektiği ifade edilmekte, bu da takip edilmesi gereken yolun ne olduğunu göstermektedir. 

Aşırı sağ motivasyonlarla işlenen suçların aydınlatılma oranı eskiden olduğu gibi bugün de çok düşük seviyededir. Bulunamadıkları gerekçesiyle 600’e yakın Neonazi’nin tutuklama emrinin gerçekleştirilememiş olması tam bir fiyaskodur. Bu rakamlar endişe vericidir.

Aşırı sağ ile mücadele hususunda siyasiler güvenlik birimlerinin gerekli eğitimleri almalarını sağlamalıdır. Ama en başta siyasiler bazı gerçekleri görmeli, resmî istatistiklere göre en büyük tehlikeyi aşırı sağın teşkil ettiğini asla göz ardı etmemelidir. Politik söylemlerde bulunarak bir netice alınamayacağı açıktır.”



Bekir Altaş, Genel Sekreter

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209