Musevi iş adamından Gazzeli yetimlere destek

Musevi iş adamı Doğan Kasadolu, İsrail Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırıları tepki olarak iki Filistinli yetime sponsor oldu.

Musevi iş adamından Gazzeli yetimlere destek
 İHH’nın Fatih’teki genel merkezine gelen Kasadoğlu, burada yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze’deki saldırılarına hep birlikte karşı koymaları gerektiğini söyledi.

İsrail’in Gazze’de yapmış olduğu katliamlara kendi payına “dur” demek için İHH’ya geldiğini kaydeden Kasadolu, biri kız biri erkek olmak üzere Gazzeli iki yetimin bir yıllık toplam 2.160 lira olan sponsorluk bedelini karşıladı.

İsrail’in Gazze’deki saldırgan tutumunu eleştiren Kasadolu, “Şimdi hangi vicdan hangi gönül buna cevaz verir yani orada gençler, minikler; bırak gençleri minikleri, yaşlılar niye ölsün, nineler, dedeler niye ölsün. Yani buna bir dur demek lazım” dedi.  

“BU SAVAŞLARIN SEBEBİ RANT”

Ben iş adamıyım, ben paraya bakarım. Bu konulara baktığın zaman parayı takip edeceksin” diyen Kasadolu, şöyle devam etti:
“İsrail bugün kaç ton bomba atmıştır. Bu bombaların maliyeti nedir, bu para kime gitmiştir, bu konuyu çözmek için bunlara bakmak gerekiyor. Küçücük bir yere tonlarca bomba atılmıştır. Peki bu insanlar yaşamasın mı? İnsanlar öldü, evler yıkıldı. Bu yaralılara ne oldu, kim bakıyor bunlara? İşte ben bunlara isyan ediyorum. Ve ben bu olayların temelinde büyük bir rant olduğunu düşünüyorum. Bütün bu olayların temeline inildiği zaman bütün bu savaşların sebebi rant. Bugün işte görüyorsunuz; Suriyeli insanlar binlerce kişi sokaklarda yatıyor. Nasıl yaşıyor bu insanlar? İnsanlık mı bu? Dolayısıyla bu meseleleri çözmek için para dengesini sağlamak lazım. Filistin halkı bu zulmü hak edecek ne yaptı.”

MUSEVİLERE İSRAİL’E KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI

Kasadolu sözlerinin sonunda Türkiye’deki Museviler dahil bu zulme karşı herkesi birlik olmaya çağırarak “barış ve huzur içinde yaşamak istiyorsak bunu yapmalıyız” dedi.
 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209