Mülteciler ülkesinin yardımına Cansuyu koştu

Mülteciler ülkesinin yardımına Cansuyu koştu

Mülteciler ülkesinin yardımına Cansuyu koştu
 Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Cibuti’ye çıkartma yaptı. Son yıllarda çevre ülkelerde meydana gelen olaylar nedeniyle adeta mülteciler ülkesine dönen Cibuti’de birçok farklı yardım organizasyonları yapan Cansuyu, Ramazan ayında 15 Bin civarında mülteciyi sevindirdi.

Doğu Afrika ve Yemende yaşanan çatışma ve savaşların etkisi ile Doğu Afrika’nın küçük ülkesi Cibuti yoğun bir mülteci akınına uğradı. Kendi temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorluk çeken Cibuti halkı özellikle Ramazan ayında daha zor duruma düştü. Buna rağmen mültecilere elinden gelen yardımı yapmaya çalışan Cibuti halkının yardımına ise Cansuyu koştu.

DOĞU AFRİKA KAYNIYOR

Derneğin Cibuti Yardımları Koordinatörü İsmail Mansur Özdemir, bölgeden yaptığı değerlendirmede; “Doğu Afrika bir bütün olarak birbirine bağlıdır. Bölgenin bütün noktalarında kriz var. Özellikle Somali’de yaşanan istila ve buna karşı gösterilen mukavemet neticesinde Güney Somali olmak üzere ülke yaşanmaz halde. İstikrar ve güvenlik sorunu nedeniyle yaşanması imkansız hale gelen Somali’den Kenya, Etiyopya, Cibuti, Sudan ve pek çok ülkeye büyük mülteci akını var” dedi.

İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Cibuti’ye gelen mültecilerin kendi oluşturdukları şartlar içinde yaşamaya çalıştıklarını ifade eden Özdemir; “Bu şartlarda bulundukları bölgenin imkânları ile kısıtlı. Özellikle Cibuti göreli istikrarlı yapısıyla fazlaca göç almaktadır. Zaten fakir olan ülke bu göçlerle yaşanmaz hale geldiğinden dış yardımlara muhtaç haldedir. Ramazan ve kuraklıkla birlikte bölgede adeta insanlık dramı yaşanmaktadır. Ayrıca AFFAR halkının yaşadığı Tajura ve OBOK bölgesinde de insanlar ağır iklim şartları ve susuzlukla mücadele etmektedirler” şeklinde konuştu.

CANSUYU 15 BİN KİŞİYE YARDIM ULAŞTIRDI

Cansuyu Yardımlaşma Derneği olarak Cibuti’nin birçok bölgesinde Ramazan yardımlarını dağıtım ve iftar organizasyonları yaptıklarını söyleyen Özdemir; “Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz’un da katkı sağladığı organizasyonu çok geniş bir alanda gerçekleştirdik. Mesela bir Osmanlı şehri olan Tajura ve OBOK’ta yaptığımız yardımlar sembolik olarak da bölge halkınca çok değerli algılanmaktadır. 15 Bin civarında insan bu yardımlardan faydalandı. Ülkemizin Büyükelçimizin de değerli katkıları oldu bu organizasyonlar için. Cibuti halkı Türkiye’yi seviyor ve minnettarlıklarını her fırsatta dile getiriyorlar. Buralara sahip çıkan bütün hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun” dedi.  

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209