MODERN TÜRK HALK MÜZİĞİ ZİYAFETİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu Küçükçekmecelilere müzik ziyafeti yaşattı.

MODERN TÜRK HALK MÜZİĞİ ZİYAFETİ

 -Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu Küçükçekmecelilere müzik ziyafeti yaşattı.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin İpek ve Mustafa Kuzugüden başta olmak üzere pek çok Küçükçekmeceli sanatsever katıldı. Konserde Halk Müziği türü çalışmaların yanı sıra Klasik Türk Müziği yorumlarına da yer veren topluluk, tüm yörelerimizi kapsayan repertuarı ve özel aranjörleri ile katılımcılara unutamayacakları bir akşam yaşattı. 


HALK MÜZİĞİNE FARKLI BİR BAKIŞ

Halk Müziği ve ezgilerimize yeni bir bakış getirmeyi amaçlayan İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, Türk Halk Müziği’nden Sanat Müziği’ne pek çok sevilen eserleri Küçükçekmeceli katılımcılarla birlikte seslendirdi.

Ferhat Livaneli’nin 20 yıldır genel sanat yönetmenliğini yaptığı toplulukta ünlü sanatçı Cihan Okan ve birçok sanatçı dev bir orkestra ile sahne aldı. Yaklaşık bir saat süren konserde seyirciler topluluğu ayakta alkışladı.


İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu 

Türk halk müziğinin yurtiçi ve yurtdışında daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen topluluk kurulduğu günden bu güne Almanya, Fransa, İngiltere, Tunus, Kıbrıs başta olmak üzere çeşitli yurtdışı etkinliklerinde görev almaktadır. Ayrıca başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin değişik kentlerinde de başarılı konserler veren topluluk çeşitli festivallerde de görev almaktadır.  

 

HABER FOTO-SADULLAH DERVİŞOĞLU

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209