MMG GENÇLERE YÖN GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

MMG GENÇLERE YÖN GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

MMG GENÇLERE YÖN GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

 İçişleri Bakanlığı ve Dernekleri Dairesi Başkanlığının onayladığı projelerden biri olan Lider Girişimci ve İş Sahibi Gençler Projesi kapsamında MMG Proje Geliştirme Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Yalçın Boztoprak’ın organizasyonuyla Marmara Üniversitesi Teknoloji fakültesinde 28 Kasım 2014 Cuma günü  seminer gerçekleştirildi.  Seminerin baş konuşmacı konuğu ise Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları oldu. Ayrıca Mimar ve Mühendisler Grubu Başkan Yardımcısı Mahmut Çelik ve Marmara Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Akalın’da konuşmacılar arasında yer aldı.


MMG Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Çelik yaptığı konuşmada öncelikle MMG'nin üye yapısından, idari yapılanmasından ve yaptığı faaliyetlerden  bahsederek grubun kısa bir tanıtımını yaptı.


Akabinde genç mühendis adaylarına MMG üyesi olan İşadamı, Bürokrat ve Akademisyenler'in tecrübelerinin genç nesle aktarılması için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.


Hayatta En Pahalı Alınabilecek Ders Tecrübedir


Hayatta en pahalı alınabilecek dersin tecrübe olduğunu ancak bu proje ile genç mühendis adaylarının bunu ücretsiz olarak temin edebileceklerinden bahsetti.


Çelik konuşmasında; iki cihan perveri  rızkın onda dokuzunun ticarette olduğunu söylemiştir. Ancak herkesin kendisini bu %10 luk dilimde hayal etmesi sebebiyle mutsuz bir çalışan grubunun oluştuğu, işini severek yapmanın, başarılı olmanın birinci adım olduğunu, akabinde araştırmak geliştirmek ve çalışmanın geldiğini söyledi.


Bilginin Zekâtının Hayata Geçirilmesinin En Kolay Yolu STK'larda Görev Yapmaktır


Bilginin zekatının hayata geçirilmesinin en kolay yolunun STK'larda görev yapmak olduğunu söyleyen Çelik;  sosyalleşmek toplumun her kesimi ile kucaklaşmak için bu yapılarda görev alınması gerektiğini belirterek tüm gençleri MMG çatısı altında çalışmaya davet etti.


Bu projede tecrübe ve sermayeyi  temsilen İşadamlarını, çalışan ve üreten kesimi temsilen ögrencileri  ve bilginin kaynağı olarak akademisyenleri  düşündüklerini, bu proje vasıtasıyla tüm kesimleri bir araya getirdiklerini  Girişimçi – Lider - İş sahibi gençler yetiştirmek istediklerini söyledi.


Genç İşsizlerin İstihdam Sorunu


Genç işsizlerin istihdam sorunu ile konuşmasına başlayan Yrd. Doç. Yalçın Boztoprak ‘’ Dünyada gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin temel sorunlarından biri, genç işsizlerin istihdam sorunudur. Gençlerin istihdam sorunu, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de önemli bir sorun olarak kendini göstermektedir. Ancak unutulmaması gerekir ki gençler sorun değil, değerlendirilmesi gereken çok ciddi ve önemli bir kaynaktır.’’ dedi.


Boztoprak konuşmasına ‘’ Diğer bir husus; birçok sektörün kalifiye eleman ihtiyacı üst düzeydedir. Günümüzde özellikle üniversite mezunu gençler “iş yok” derken firmalar ise “nitelikli eleman yok” demektedirler. Esasen iş de var, eleman da var, fakat firmalar elemanlarda nitelik de aramaktadırlar. Bu nitelik ancak üniversite ve sanayi işbirliğinin oluşturulması ve öğrencilerin bu işbirliği içerisinde birlikte yetiştirilmesi ile kazandırılabilir. Bu projenin amaçlarından biri de budur. Marmara Üniversitesi de gerek bu tür projelerle, gerekse Teknopark, Tekmer, Mitto gibi birimleriyle, proje pazarı gibi çalışmalarla buna önem vermektedir.’’ sözleriyle devam etti.


Üniversite eğitiminin önemine de vurgu yapan Boztoprak’’ Bir öğrencinin iş hayatına atılmadan önceki iş tecrübesi edinebileceği en önemli durak üniversite eğitim yıllarıdır, Öğrencilerin öğrencilik yıllarında yapmış oldukları bu doğrultudaki çalışmalar şirketler için de işe alımda son derece önemli bir argüman olmaktadır. Üniversite eğitiminin yanısıra öğrenciler girişimcilik, kişisel gelişim gibi eğitimlerle donatılırsa ve bu donanım sanayi tarafından desteklenirse lider, girişimci, kendine özgüveni olan ve iyi derecede mesleki bilgiye sahip bireyler ortaya çıkacaktır.’’açıklamasında bulundu.


Öğrencinin iş bulması ve Sanayicinin de İstediği doğrultuda nitelikli eleman bulması kolaylaşacaktır


Yrd. Doç. Yalçın Boztoprak ‘’ Bu proje ile Marmara Üniversitesi öğrencileri hem kişisel olarak hem mesleki olarak gerek eğitimlerle gerek seminer, çalıştay vb çalışmalarla ve gerekse doğrudan STK temsilcileri ve işadamları ile görüştürülerek ve tanıştırılarak hem eğitilmeleri hem mezuniyet sonrası istihdamlarının sağlanmasına katkıda bulunulacaktır. Böylece öğrencinin iş bulması ve sanayicinin de istediği doğrultuda nitelikli eleman bulması kolaylaşacaktır. Ayrıca öğrencilerimizin girişimci ve lider yönleri ortaya çıkacak ve başarılı işlere imza atarak ülkemize maddi ve manevi kazanımlarda bulunacaklardır.’’sözleriyle projenin önemide değindi.


Dizayn Grup ülkemizin genç beyinlerine sahip çıkan ve genç beyinlerin projelerini gerçekleştirmelerine imkan tanıyan bir firmadır


Boztoprak ‘’Bu projeye Dizayn Grup ile başladık çünkü Dizayn Grup girişimciliğe, Ar-Ge’ye, teknolojiye en önemlisi kendi ülkesinde kendi teknolojisini üreten bir firma olma yolunda ilerleyen bir kuruluştur. Ayrıca ülkemizin genç beyinlerine sahip çıkan ve genç beyinlerin projelerini gerçekleştirmelerine imkan tanıyan bir firmadır.’’sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.


Açlık sorunu dahil, insanlığın temel sorunlarına çözüm üretmek için mücadele veriyoruz


"Arge Ruhlu Girişimcilik Ve Bir Vaka Analizi" sunumuyla seminere katılan Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları; vizyonumuz ‘’Teknolojinin sınırlarını zorlayarak insanlığın aşamadığı sorunlara çözüm geliştirmektir. Açlık sorunu dahil, insanlığın temel sorunlarına çözüm üretmek için mücadele vermektir.’’ Sözleriyle konuşmasına  başladı.


%70’i endüstriye dönüşmüş 100`den fazla patent sahibiyiz


50`den fazla doktoralı yada doktorasını yapmakta olan tam zamanlı AR-GE Mühendisi ve 25 Akademisyen ile “endüstriye dönüşmüş” patent sayısında Türkiye liderliğinde olduklarını dile getiren Mirmahmutoğulları ‘’Bugün itibarı ile %70’i endüstriye dönüşmüş 100`den fazla patent sahibiyiz. Her yıl 8-10 adet doktora talebesini, tez konularında teknik ve mali açıdan desteklemekteyiz. Her yıl 7-8 adet Science Citation Index’e referans olmuş dergilerde makalelerimiz yayınlanmaktadır.’’ dedi.


Ciromuzun % 6'sını Ar-Ge çalışmalarımıza ayırıyoruz


İbrahim Mirmahmutoğulları : ‘’ Ciromuzun % 6 sını Ar-Ge çalışmalarımıza ayırıyoruz. Düşünceden, pazara projeleri destekliyoruz ve beyin göçüne karşı beyin gücünü destekliyoruz.’’ Sözleriyle Ar-Ge‘ye verdikleri önemi ayrıca vurguladı.


Firmaları yarınlara taşıyacak ilkeler


Mirmahmutoğulları  firmaları yarınlara taşıyacak ilkeleri ise şu şekilde sıraladı;


-Doğru zamanda doğru yerde olmak.

-Her ne yapılıyorsa, onu tam yapmak.

-Hedef koymak ve onu hayata geçirene kadar tam konsantre olmak.

-İnsanın, kurumun ve ürününde bir ahlakı olduğuna inanmak ve bu ahlakı kalıcı kılmak  için mücadele etmek.

-Büyüklükleri iri tutmak.

- Eğer genişleyebilmeye müsaitse, sınırı insanlık  büyüklüğünde çizmek.

-Bardağın dolu tarafından yola çıkarak, kalan kısmını da doldurmak.

-Hedefe bir takım ile gitmek.

-Yaptığımız her işte göze, kulağa ve kalbe hitap edebilmeyi başarmak. Değer üretmenin bir felsefesi  olduğuna inanmak ve felsefesini  oluşturmadığı yerde olmamak.

 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 03:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209