Macaristan'dan Türkiye'ye Yardım Eli

Türk Macar İşadamları Derneği Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'de misafir edilen Suriyelilere ve İhtiyaç sahiplerine iletilmek üzere Macaristan'daki

Macaristan'dan Türkiye'ye Yardım Eli

MACARLAR TÜRKİYEYİ VE SURİYELİLERİ UNUTMADI !

İş adamlarının yardımlarını Türk Kızılayı'na teslim etti. Eşyaların toplama kampanyası Budapeşte'de yaklaşık bir buçuk ay sürdü.

Yardım kampanya organizasyonunun önümüzdeki yıllarda da süreceğini belirttiler.Temin edilen giyim eşyaları, terlik, ayakkabı ve çoraplar Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor, Türk Macar İş adamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan

Yardımcısı Osman Şahbaz tarafından Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Hasan Karahan ve Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanı Ali Murat Duman'a Kartal Marmara Afet ve Lojistik Merkezinde (MAFOM ) bir protokol ve törenle teslim edildi.

Karahan, Macaristan'dan uzatılan bu büyük ve anlamlı desteğe minnet ve teşekkürlerini ifade etti.

''Türkiye her türlü ihtiyacı karşılayabilecek güç ve iktidara sahiptir. Ancak böyle bir günde kadim dost Macar milletinin bu yardımları farklı bir anlam ifade etmektedir.

Emeği geçen Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor'a ve TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz 'ın nezdinde tüm Macar halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Uluslararası yardım kuruluşlarının da yapacakları yardımları bekliyoruz.''

Kızılaycılık insan haysiyetinin ve onurunun hiçe sayıldığı en önemli hak ve özgürlüklerin ayaklar altında çiğnendiği zamanlarda gazyaşlarının rengine bakmaksızın merhametin dalga dalga yayılarak, merhem olunduğu bir duygu selidir, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de gözyaşlarının renginin olmadığına inanan bir devlet ve millet olduğunu söyledi.

Başkonsolos'da dünyanın dört bir yanına yardım eli uzatan, uluslararası kamuoyunun takdirini kazanmış, fedakar ve başarılı çalışmalara imza atan,
insani yardım kuruluşu Türk Kızılayı'na takdir ve teşekkürlerini iletti. Macaristan'da yaşayan Türk iş adamlarının topladığı eşyaların teslim töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür dünyanın çeşitli bölgelerinde insan onuruna aykırı hayat yaşamak zorunda olan insanların hayatına yardım etmeye çalışıyorlar, dernek yetkililerine, yaptıkları yardımdan dolayı teşekkürlerini sundu.


Dernek Başkanı Osman Şahbaz da, Türkiye ve Macaristan arasında uluslararası anlamda ticaret yapan iş adamları olduklarını belirterek, "Bizler dost Macar milletineminnetleri olan insanlarız.Her iki ülkeyi de bizim ülkemiz olarak görüyoruz. Her iki ülkede de nefes alıp veriyoruz.

Türkiye'ye hem de Macaristan'a bu tür katkıları daha önceleri de yapmış olduğumuz gibi bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların sonunda maddi değeri yüz bin dolar olan giysi eşyaları Türk Macar İşadamları Derneği yetkililerince Türk Kızılayı'na teslim edildi.
Tören sonunda Başkonsolosa ve Dernek Başkanına Kızılay Başkan Vekili tarafından birer plaket takdim edildi.

Tören sonrasında heyet tarafından Kızılay Kan Merkezide gezildi. Çeşitli bilgiler verildi. Dernek Başkanı bu kadar modern, mükemmel ve
teknoloji ile donatılmış merkezi gezerken şaşkınlık ve hayretlerini gizleyemedi. Takdirlerini ifade ettiler.
 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209