MACARİSTAN'DAN ''MİLLİ İRADEYE SAYGI ve DESTEK''

Türk Diasporası ve Türk dostu Macarlar ile birlikte Budapeşte'nin kalbi Hösök Tere'de Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Grup sözcüsü Osman Şahbaz Türkiye'deki son dönemdeki kirli oyunlara dikkat çekerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi

MACARİSTAN'DAN ''MİLLİ İRADEYE SAYGI ve DESTEK''
 MACARİSTAN'DAN ''MİLLİ İRADEYE SAYGI ve DESTEK''

Türk Diasporası ve Türk dostu Macarlar ile birlikte Budapeşte'nin kalbi Hösök Tere'de Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Grup sözcüsü Osman Şahbaz Türkiye'deki son dönemdeki kirli oyunlara dikkat çekerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Farklı dillerde bildiri dağıtıldı. Şehirde coşkulu kalabalıkla araç konvoyu oluşturularak tur atıldı, sonrasına Hösök Tere'ye gelindi.

Başkan Şahbaz basın açıklamasında şöyle konuştu;

Türkiye'de son zamanlarda yaşılan 
komplolara "DUR" demek için buradayız.
Diklenmeden dik duran, Türkiye'nin itibarını yükselten Türkiye'nin Liderine, ''Başbakanımıza ve Millet İradesine Saygı ve Destek'' olmak için bugün Budapeşte'de toplandık.

17 Aralık kirli operasyonu ile ne yapılmak istendi? 

11 Yıldır yeniden büyük Türkiye inşa ediliyor, dünyanın gözünü kamaştığı büyük projelere imza atılıyor. Türkiye farklı bir dönüşüm ve değişimi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yeni bir dönem yaşıyor. Milletimizin nezdinde müstesna bir yeri vardır Sayın Başbakanımızın. Sayılamayacak kadar; sağlık alanında, eğitimde, ulaşımda, ekonomide, sanayide ve ticarette proje, çalışma ve hizmet üretildi, neticeleri alındı. Yenileri de devam ediyor. Bunları bizler Budapeşte'den göğsümüz kabararak, mutluluk duyarak takip ediyoruz.
Türkiye üzerinde hesapları tutmayanlar çok farklı yöntemlere başvurdular. Bu olay ulusal bazda bir olay değildir. Bu olayın uluslararası boyutu vardır. Ulusal bazda da taşeronları vardır. 
Egemenlik milleten alınıp yargıya devredilmeye çalışıldı.
Bugün Türkiye'de toplumun refahını önceleyen, önce insan sonra devlet diyen bir anlayışla hareket eden güçlü bir iktidar vardır. Güçlü bir Türkiye'yi istemeyenler başarılı olamayacaklardır. Bizler elele, omuz omuza vermeye mecburuz. Millete efendi olmayan, hizmetkar olmaya çalışan, bu yola gönül vermiş bir Başbakan vardır. 
25 Aralık darbe girişimi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında Türkiye'ye yapılmak istenmiştir. Yapılan bu olayların adını ''yolsuzluk'' koyanlar, dönüp kendilerine bir baksınlar. Yaşımız yetiyor, geçmişte Türkiye'de nelerin yaşandığını çok iyi biliyoruz.
Egemenlik ne yargının, ne de yürütmenindir! Milletin taa kendisinindir!
İşte yurt dışında yaşayan bizlere, Türk olduğumuzun mutluluğunu hissettiren gözbebeğimiz bir kaç kuruluş; TİKA, Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı, THY, Dışişleri Bakanlığımız gibi kurumlar hizmetlerini artırmışlardır.
Uyuyan Türkiye artık uyanıyor.
Erdoğan'sız bir Ak Parti'yi Allah'ın izni ile başaramayacaklardır. Türkiye'nin istikrarlı ve huzur içerisinde büyümesi birilerini rahatsız ediyor olabilir. Büyüyen ekonomimiz ve artan refahımızın getirdiği demokratikleşme yolunda atılan adımlar içeride ve dışarıda belli kesimleri rahatsız ediyor. İttifak halinde hükümeti hedef aldılar. Artık eski Türkiye yok! Yeni, büyüyen, gelişen, yardım alan değil, yardım eden bir Türkiye var. Yeni Türkiye milli iradenin güç kazandığı bir ülke. 11 Yıl boyunca ciddi çalışmalar ve mücadelelerle bu başarılar elde edildi.

Demokrasi ne kadar evrensel ise, siyasi partiler ve özgürce seçilmiş hükümetler demokrasinin mihenk taşlarıdır.

17 Aralık 2013 tarihindeki operasyonu başka kılıflarla kamufle ederek Milli iradeye büyük bir saldırıdır.

Bizim Sayın Başbakanımız ve onun liderliğinde 11 yıldır gelişen, dinamik ve başarılı hükümete güvenimiz tamdır.

Bu operesyonun asıl amacının Türkiye'nin istikrarına, sevgi ortamına, muhabbet alanına, Türk Demokrasisi, özgürlüklerin yükselmesine ve ekonomisinin gelişmesine darbe vurmak adına yapıldığı konusunda en ufak bir şüphemiz yoktur. 

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılında, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracatı ve hedefleri hep birlikte omuz omuza, el ele yakalayacığız.

Gezi olaylarında Türkiye'ye çok şey kaybettirildi. Şimdi de bu oyunu, bu tezgahı kurguladılar. Ancak bilinsin ki; bu oyun da tutmayacaktır.

Bu yaşanılan olaylar sonucu Türkiye'de milyarlarca dolarlık zararı kimler ödeyecek? Tabiki de milletin sırtından ödenecek. Sadece borsadaki zarar 50 milyar dolardır. Yıl sonuna kadar öngörülen zara ise 104 milyar dolardır. Bu milletin cebinden çıkarken birilerinin de cebine girmiş olacak. Yazık değil mi bu necip millete! Kolay mı gelindi bugünlere?

Yolsuzluğu ne Başbakanımızın ne de Hükümetimiz'in tasvip etmeyeceğine inancımız tamdır. Bizlerde yolsuzluk, hukuksuzluk ve aldatmanın olduğu alanların hukuk çerçevesinde adil yüce mahkemelerin çözeceğine inanıyoruz.

17 Aralık operasyonunun şekli ve şu ana kadarki sonuçları itibariyle Türkiye’nin milli çıkarlarına karşı yapıldığı çok açık ve nettir.

Siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın 76 milyon insanımızın hiçbirisi için hayırlı olmayacağı görüyoruz. Türkiye'nin imajını zedelemeye kimsenin hakkı yoktur!

Dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir ülkenin toplum mühendisliği yapılarak içeriden veya dışarıdan komplolara maruz kalmasını tasvip etmiyoruz.

Milli iradenin tecellisi olan, doğal ve demokratik seçim yolu ile gelen, yönetmekte olan hükümetimizin emaneti onun tecelisini sağlayan Türk halkına aittir. Emanetin esas sahibi Türk halkıdır.  Egemenlik milleten alınıp yargıya devredilmeye çalışıldı. Vesayetlerin kaldırılması için 11 yıl büyük mücadeleler verildi. Yeter...! Söz de, karar da milletindir! diyen bir anlayış var bugün. Türkiye'nin hızı ve şevki kesilmek isteniyor. 17 Aralık komplosu başarılı olmayacaktır. Emniyet ve Adalet hiyerarşisi atlanarak 14 ay gizlenen bu operasyon asla masum ve normal bir hukuk işlemi değildir.

Gelişen Türkiye'ye karşı yapılan bu komploların karşısında dimdik durmak için buradayız. Yargı ve Emniyet darbe girişimi ve itibarsızlaştırma çabaları boşa çıkacaktır. Hukuk dışına çıkıldığını, siyasi bir operasyona dönüştüğünü görüyoruz.

Maalesef üzülerek gördüğümüz, müşahade ettiğimiz konu ise; 3 haftadır yaşadığımız bu olayların Türk toplumundaki ayrışmaya sebep olmasıdır. Tüm tarafları Ahlaklı, dürüst ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz.

Şunu da belirtmeliyim ki, bu olaylardan Türk Demokrasisi ve Hukuku güçlenerek çıkacaktır.

Biz Milli irade için tarafız, seçilmiş hükümet için tarafız, sulh huzur ve barış için tarafız, Başbakanımız için tarafız, istikrar için tarafız, velakin vicdanımızın sesi için tarafız.

Bizler muhabbet fedaileriyiz. Yüce Türk halkını, saf, bir şey bilmez sanmayın. İşte önümüzdeki aylarda seçimleri hep birlikte yaşayacağız, göreceğiz. Siyaset yapmak isteyenler mevcut partilerde veya kuracakları partiler vasıtasıyla seçime girebilirler. Milletimizin teveccühleri de zuhur edecektir. En doğru ve hakkaniyetli kararı milletimiz sandıkta verecektir. Kimse seçim sandığından da korkmasın. Yeni Türkiye'nin kurulması için 30 mart yeni bir milat olacaktır.

Lütfen Türk halkının sabrını ve vakurluğunu denemeyin ve sınamayın. Masumiyet karinesini şiar edinerek, kimse kendisini yargının yerine koymasın. 

Türkiye'de yaşanan bu kaygı verici girişimler ve art niyetli operasyonlarla hükümeti yıpratma çabalarına tepki olarak, Avrupa'daki, Macaristan'daki Türkler olarak ülkenin prestij kaybetmesine neden olan bu girişimlere karşı, Macaristan ve Türk kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçladık.

Bu olaylar Macaristan'da yaşayan Türkleri üzmektedir. Bundan sonra da hükümetimize ve liderine desteğimizi sürdüreceğiz.
Demokrasilerde hükümetler millet eliyle iş başına gelir, millet eliyle görevden alınırlar. 
Türkiye'de hükümetler sadece sandıkla göreve gelirler, sandıkla da görevlerinden giderler. Millet iradesi dışında hiç bir gücün hükümet değiştirmesine asla izin vermeyeceğiz.
''Gevşemeyin, hüzünlenmeyin, eğer inanıyorsanız gerçekten üstün olan sizlersiniz.'' Bu ölçü bizim düsturumuzdur.
Macaristan'da yerleşik Türk diasporası olarak ''Diklenmeden dik duran Başbakanımızın yanındayız'' şeklinde konuşmasını  tamamladı.

Budapeşte'nin dışından farkli şehirlerden geniş katılımın olduğu topluluk basın açıklamasından ardından alkışlayarak, basın bildirilerini çevrede dağıtarak dağıldı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209