MACARİSTAN BALASSİ Intézet KÜLTÜR MERKEZİNİ İSTANBUL'DA AÇACAK

MACARİSTAN BALASSİ Intézet KÜLTÜR MERKEZİNİ İSTANBUL'DA AÇACAK

MACARİSTAN  BALASSİ Intézet KÜLTÜR MERKEZİNİ İSTANBUL'DA AÇACAK

Macaristan İstanbul Balkonsolosu Gabor Kiss ile Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof.Dr.Ahmet Emre Bilgili'yi makamında ziyaret etti.

Çok samimi ve sıcak bir ortamda Türk kahvesi eşliğindeki ziyetetten geleceğe dönük somut adımların atılacağı düşüncesi ile taraflar mutlu başlangıç yaptı.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss '' şubat ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan ziyeretlerinde Macar Başbakanı Orban Viktor'a ; biz Türkiye olarak Budapeşte'de Yunus Emre Enstitüsünü en kısa zamanda hayata geçirip açılışını gerçekleştireceğiz.

Macar tarafın olarak sizden de Türkiye'de bir Macar Enstitüsü açmanıza memnun oluruz, şeklinde ifade etmişti. İşte bizde bugün sayın Başbakanın bu güzel önerisini Macar tarafı olarak gerçekleştirmek için buradayız.

Dünyanın bir çok ülkesinde Balassi Intézet kültür merkezi olarak hizmet veriyoruz. Kültürün merkezi olan İstanbul'da bu kültür merkezimizi açmak istiyoruz. Macaristan Hükümetimiz Türkiye'de bu kültür merkezini bir an evvel açılmasını istemektedir.

İstanbul'un merkezi ve prestijli bir bölgesindekültürel etkinlikleri yapabileceğimiz, kütüphanesi, tiyatro salonu olan bir yere ihtiyacımız var.

Türkiye Budapeşte'de Yunus Emre Enstitüsünü açmak konusunda çok hızlı davrandı. Takdir ediyoruz.

Kültür Müdürü Ahmet Emre Bilgili'de bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kültür ve derin oraklığımızın olduğu Macar Kültür Merkezi açılacak olmasından memnuniyet duyarız. Macar Kültür Merkezini açılması hususunda Kültür Bakanlığı olarak ortak çalışmalara hazır olduklarını, bu güzel çalışmanın başlangıcı hayırlı İnşallah sonu da hayırlı olur dedi.

İki kurumda çalışmalarını yapsın. Bir ay sonra sizi makamınızda dersimizi çalışmış olarak ziyaret edeceğim dedi.

TÜMÜŞAD Başkanı Şahbaz'da Budapeşte'deki Yunus Emre Kültür Merkezinin çok önemli ve prestijli bir mevkide olduğunu, Macar'lara da benzer kalitede bir yerin yakışacağını. İstanbul'un diplomatik prestijli bölgesi Taksim ve etrafında olmasının güzel olacağını ifade ederek,  Bu kültür merkezlerinin dost iki millketin birbirlerine daha da yakınlaşmasına vesile olacağına vurgu yaparak, TÜMİŞAD olarak her türlü katkıya sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Başkonsolos yanında getirdiği '' Tekirdağ Tarihinin Macar Yazarı KELEMEN MİKES'' kitabını İl Müdürü Bilgili'ye hediye etti. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209