KOCAMUSTAFAPAŞA DAYANIŞMASI (LGBTT) Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesty Transeksüelleri savundu.

KMP DAYANIŞMASI : "LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, travesty transeksüel) bireylerinin çalışma ve yaşama hakları engellenmesin, şiddete ve ayrımcılığa uğramasın ve önüne geçilsin."

KOCAMUSTAFAPAŞA DAYANIŞMASI (LGBTT) Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesty Transeksüelleri savundu.
 Kocamustafapaşa Dayanışması platformu Kocamustafapaşa meydanında basın açıklamsı yaptı.

Platform basın açıklamasından sonra halaylar çekerek, topluca sloganlar attılar. Platform üyeleri attıkları sloganlarla hükümeti istifaya davet ederek, Fatih belediye meclisinde gezi katılanalr için " Gezici Şerefsiz tabirini kullananAk Parti Belediyesi M
eclis üyesini hem açtıkları pankartla hem de sloganlarla protesto ettiler.

Kocamustafapaşa Dayanışma paltformunun basın açıklamsı metni aşağıdaki maddelerden oluştu;

Bizler, Kocamustafapaşa’lılar olarak, ülkemiz halklarının tüm sorunlarının çözümü için, farklılıklarımızı bir kenara bırakarak bir araya geldik. Demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümler üretiyoruz.
 

Evrensel temel hak ve özgürlüklerin kabul edildiği, eşit, adil, özgür insanca bir yaşamın hüküm sürdüğü demokratik ve tam bağımsız Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Bunun mümkün olduğuna inanıyoruz. Bunun için direniyor ve mücadele ediyoruz.

* Tüm hak arama mücadelelerinin anti demokratik yollarla bastırılmasına, İnsan hakları ihlallerine, polis şiddetine, işkenceye,  haksız tutuklamalara, uzun tutukluluk sürelerine, gözaltında kayıplara, yargısız infazlara, son verilsin.

*Okullarımızda özgür düşünen, araştıran, sorgulayan bireyler yerine, İmam Hatip dayatmasıyla, zorunlu din dersleriyle, iktidarın,”dindar nesiller, muhafazakâr toplum” projesine hizmet edecek öğrenciler yetiştirilmesine son verilsin.

*Katılım payı olmaksızın, tüm özel ve devlet hastanelerinde ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti verilmesi sağlansın.

*Taşeronlaşma, sağlıksız iş koşulları, çocuk işçiliği, uzun mesai saatleri, işçi ölümleri durdurulsun.

* Tüm emekçilerin üzerindeki baskı, yıldırma ve sendikasızlaştırma politikalarından vazgeçilsin.

*Kadın bedeninin sömürülmesine, kadına şiddete, tacize, tecavüze sesiz kalınmasın.

*Kürt, Laz, Gürcü, Çerkez, Alevi, Ermeni, Süryani, vb tüm azınlık unsurların ve inançların üstündeki baskı ve asimilasyona son verilsin. Dinsel, kültürel ve siyasal hakları tanınsın.

*LGBTT (lezbiyen, gey, biseksüel, travesty, transeksüel) bireylerinin çalışma ve yaşama hakları engellenmesin, şiddete ve ayrımcılığa uğramasın ve önüne geçilsin.

*Engelli yurttaşlarımızın eğitim, sağlık, istihdam, siyasi ve kamusala hayat katılım hakları verilsin.

*Polisin orantısız şiddet ve biber gazı kullanmasının, kedilerin, köpeklerin kuşların bu gazla katledilmesinin önüne geçilsin.


*Hükümetin, savaş yanlısı söylemeleri icraatları, son bulsun ve ülkemizdeki askeri üstler kaldırılsın.

*Yeşil alanlarımızın, ağaçlarımızın, ormanlarımızın, denizlerimizin, sahillerimizin, derelerimizin, doğarlımızın, HES’ler maden şirketleri, AVM’ler, otel ve iş merkezleri tarafından yok edilmesine son verilsin.

*Bizler, asgari ücretle geçinmeye çalışıp, 20-25 yılsonunda üç kuruş emekli maaşı alırken, milletvekillerinin15-20 bin lira maaş almaları, sadece iki (2) yılsonunda emekli olabilmeleri haksızlıktır buna son verilsin.

*Emekli, dar gelirli, asgari ücretli, işsiz, evsiz yurttaşlarımız, sağlık, barınma, beslenme, eğitim, gibi en temel haklardan yoksun bir şekilde açlığa, yoksulluğa, sefalete terk edilmesin.

*Hükümetin kaç çocuk doğuracağımıza, nasıl doğuracağımıza, nasıl yetiştireceğimize, ne içeceğimize, nerede içeceğimize, evimizde kiminle yaşayacağımıza, kadar varan yaşam tarzımıza müdahalelerine son verilsin.

*Siyasal iktidarın bilime, emeğe, sanata, kültüre, sanatçıya, aydına yönelik gerici, kibirli ve saygısız söylemleri son bulsun.  

*Seçim barajına, hileli oy kullanımına ve denetimsiz oy sayımına,  karşı çıkacağız.

*”Kentsel Dönüşüm” yalanıyla, dar gelirli halkımızın TOKİ canavarına ve müteahhitlerine yem edilmesine engel olacağız.

*Mahallemizi uyuşturucu çetelerinin, ele geçirmesine çocuklarımızın, gençlerimizin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz.  

   Yukarıda saydığımız ve sayamadığımız pek çok sorunun acil çözüm için Kocamustafapaşa’nın tüm yürekli, aydın, yurtsever, devrimci ve demokrat insanlarını birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.


KOCAMUSTAFAPAŞA
DAYANIŞMASI 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209