Kırım'ın Rusya'ya Katılması Kabul Edilemez!

Rusya Federasyonu, Vladimir Putin diktatörlüğü ile yeniden Sovyetler Birliği dönemindeki işgalci ve yayılmacı politikalarına geri dönüyor.

Kırım'ın Rusya'ya Katılması Kabul Edilemez!
 Kırım'ın Rusya'ya Katılması Kabul Edilemez!

Rusya Federasyonu, Vladimir Putin diktatörlüğü ile yeniden Sovyetler Birliği dönemindeki işgalci ve yayılmacı politikalarına geri dönüyor. Kuzey Kafkasya'nın tamamını ve Tataristan, Başkurdistan gibi Müslüman Türk halklarının yaşadığı toprakları işgali altında tutan Rusya, şimdi de Kırım'ı bir oldu bittiyle işgal etmiş durumdadır.

1944 yılında tıpkı Kafkasyalı Müslümanlara yaptığı gibi Kırım Tatarlarını da bir gecede, Stalin'in emriyle ölüm vagonlarına doldurarak sürgün eden ve yerlerine Rusları yerleştiren işgal orduları on binlerce Müslüman Kırımlıyı vahşice infaz etmekten çekinmemişlerdi. Bugün Kırım'da, işgal ordularının namluları altında, 70 yıl öncesinden itibaren yerleştirmeye başladıkları ve doğal olarak nüfusunun çoğunluğunu oluşturduğu Rusların desteğiyle yapılan göstermelik seçimle Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasına karar verilmiştir.

1475 yılından itibaren yüzyıllarca Osmanlı Devleti'nin bir parçası olan Kırım, Akmescid'i (Simferepol) ve Kırım Hanlığının başkenti Bahçesaray'ı ile Müslüman Türklerin toprağıdır ve Rus boyunduruğuna terk edilemez. İşgali reddeden Kırımlı Tatarlar ve Ukraynalıların can güvenlikleri tehlike altındadır. Rus askerlerinin Kırım'a girdiği günden bu yana Kırımlı kardeşlerimiz derneğimizi arayarak, hicret etmeleri durumunda ailelerine sahip çıkmamızı istemektedirler. Kırım'dan ülkemize yönelik yeni bir göç dalgasına karşı Hükümeti ve halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Topraklarının Rusya tarafından işgal edilmesi sebebiyle 300 bin Kafkasyalı mülteci durumundadır. Kafkasya'nın sınır komşusu olan Kırım'da da benzeri bir göçün başlamaması için gerekli önlemler alınmalıdır. Ayrıca, zaten Kafkasya'da devam eden savaş göz önünde bulundurulduğunda, Kırım'da olası bir savaşın bölgeyi bir ateş topuna çevireceği de  bilinmelidir.

Asırlardır dini, etnik, coğrafi, tarihi ve siyasi bağlarımızın bulunduğu Kırım kaderine terk edilemez! Kırım Tatarlarını sürgün ve asimilasyonla yeniden karşı karşıya getirecek bu karara karşı başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmak üzere tüm dünya ülkeleri ve Kırım Tatarlarının kardeşleri olan dünya Müslümanları karşı çıkmalı, bu gayr-ı meşru kararı ve işgali reddetmelidir! 

Murat Özer

İMKANDER Başkanı



SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209