KAYSERİLİ İŞADAMLARI MACARİSTAN'A YATIRIM PLANLARINI OLUŞTURUYOR

Miskolc Belediye Başkanı Dr.Kriza Akos'un misafiri olarak Macaristan'a gelen Kayseri heyeti Miskolc ve Budapeşte'de incelemelerde bulundu.

KAYSERİLİ İŞADAMLARI MACARİSTAN'A YATIRIM PLANLARINI OLUŞTURUYOR
 KAYSERİLİ İŞADAMLARI MACARİSTAN'A YATIRIM PLANLARINI OLUŞTURUYOR



Miskolc Belediye Başkanı Dr.Kriza Akos'un misafiri olarak Macaristan'a gelen Kayseri heyeti Miskolc ve Budapeşte'de incelemelerde bulundu.

Kayseri ile Miskolc kardeş şehir protokolü geçtiğimiz yıl Kayseri'de Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Mehmet Özhaseki ve Dr. Kriza Ákos tarafından imzaladıktan sonra iki şehir arasında mekik diplomasisi yoğunlaştı.



Kayseri heyetini Budapeşte'de Macaristan Parlamentosunda Başkan Yardımcısı Sándor Lezsák ve milletvekili Bartos Mónika

kabullerinde işadamlarının Miskolc'e yatırım yapmaları durumunda hükümet olarak her türlü desteği vermeye hazırız dedi.

Heyet Budapeşte'den kara yolu ile Miskolc'e geçti. Borsod-Abaúj-Zemplén Eyaleti Valisi Demeter Ervin, Miskolc Belediye Başkanı Dr.Kriza Ákos, Başkan Yardımcıları Kiss Gábor ve Milletvekili Dr. Zsiga Marcell, Miskolc Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Torma András ve Borsod-Abaúj-Zemplén Eyalet Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bihall Tamás heyeti kabul ederek işbirliği, yatırım, teşvik, destek imkanlarını anlattılar.

Macaristan'ın Miskolc bölgesine yapılan yatırımların %50'sini AB hibe olarak verdiği bunun yanında merkezi hükümet ve belediyenin Türkiye'den gelecek işadamlarına özel yatırım desteği verebileceklerinin altını çizdiler.



Üç gün süren iş gezisinde Kayserili işadamları, cazip imkanlar sunan Miskolc'de 5 yıldızlı hotel, organize sanayi bölgesinde imalat, süt ve süt ürünleri yatırımı yapma yönünde ciddi değerlendirmede bulundular. Miskolc'de 5 yıldızlı hotelin bulunmayışı, gelen turistlerin uzun süreli konforlu konaklayacakları yer bulamayışları, kalifiye işçi maliyetlerinin düşük oluşu, ekilebilir tarım alanlarının yaygın oluşu hayvancılık ve hayvan ürünleri imalatı açısından işadamlarına çok cazip geldi.



Miskolc Belediye Başkanı Dr.Kriza Ákos konuşmasında, Kayseri'lileri şehrimizde ikinci defa görmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Şehrimizin organize sanayi bölgesinde dünyaca tanınan firmaların imalat sanayi yatırımları bulunuyor. Macaristan'ın 3. büyük şehri olan kentimizdeki bu yeni fırsatlardan siz Kayserililerin de yararlanmalarını istiyorum. Ağır sanayi, makina, kimya, elektronik, tarım makinası, otomobil yan sanayinin yanında termal kaplıca tesisi, sağlık hizmetleri yatırımları yapılabilir. Miskolc Üniversitemiz AB içerisinde en eski mühendislik eğitimi veren kurumdur. Miskolc hükümetimiz tarafından da geliştirme ve yatırımda öncelikli bölge olarak tayin edildi. Bundan dolayı daha geniş ve büyük destekler veriyoruz. 2014 - 2020 dönemi yatırım teşviklerimizi belirledik ve kapılarımız açık yatırım yapmak için sizleride bekliyoruz. Bu yıl içerisinde BOSCH ve TAKATA firmaları büyük ölçekli yatırım yaptılar. Bugünki organizasyonun oluşmasındaki desteklerinden dolayı Fahri Konsolos Osman Şahbaz'a teşekkür ederim dedi.

Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş konuşmasında, Kayserimiz 2020 yılına kadar projelerini uyguladığında bölgemizin en güzel şehri olacağına inanıyorum. Kayserili işadamlarımız da bu projelerin içinde olacak yatırım yapacaklardır. Kayseri olarak birçok alanda ciddi tecrübelerimiz var. Bu tecrübelerimizi Miskolclü kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız. Başkonsolos Kiss Gábor ve Fahri Konsolos Osman Şahbaz geldiğimiz andan itibaren bizlerin yanındalar, sıcak ilgilerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ederiz. Kayseri'den gelen başarılı işadamlarımız şehrinizdeki yatırım fırsatlarını değerlendireceklerdir dedi.

Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği(TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz konuşmasında, bu organizasyonun mimarı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye çok teşekkür ederim. İşadamlarımıza büyük işler düşüyor. İşe büyük küçük demeden başlanmalı. Bu müsbet etki diğer işadamlarınada sirayet edecektir. Bizler işadamlarımıza destek vermeye, tecrübe ve bilgilerimizi paylaşmaya hazırız. Miskolc şehrinin doğal güzelliği ve yapılaşması inanılmaz planlı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Mehmet Özhaseki'nin değerli dostu Başkan Dr.Kriza Ákos'un işadamlarımıza sunduğu cazip fırsatları değerlendireceklerine inanıyorum. Bu işbirliklerinin Kayseri ve Miskolc'a sanayi ve ticaretin yanında sosyal, eğitim, sportif ve siyasi katkıları da olacaktır dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bihall Tamás konuşmasında, 1880 yılında kurulan odamıza 35 508 firma kayıtlıdır. Dünya mirası eserlerimiz, dağlarımız, tabii doğal gölümüz ve ormanlarımız bulunuyor. Bu yıl turist konaklama oranımız %12 artış gösterdi. Jeotermal enerji üretiyoruz. Termal kaplıcalarımız var. Bölgemizin sunduğu yatırım imkanlarından yararlanmaya davet ediyorum. Bu yıl içerisinde işadamlarımızla birlikte Kayseri'ye ziyarette bulunacağız dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Celal Hasnalçacı konuşmasında, Kayseri Ticaret Odasını kısaca slayt eşliğinde tanıtarak, karşılıklı işbirliklerini artırmak için Miskolc'deyiz. Yatırım için fırsatlar olan bölge. Bizler Miskolc'a yatırım yapmayı planladığımız gibi sizleride kayseri'ye yatırıma bekliyoruz dedi.

Kayseri heyeti 15 - 19 Eylül 2014 tarihinde Miskolc'lü yetkilileri Kayseri'ye davet etti.

Türkiye'den gelen heyette Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Macaristan İstanbul Başkansolusu Büyükelçi Kiss Gábor, Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Metin Mermerkaya, Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Celal Hasnalçacı, Kayseri Meclik Üyesi Hakan Mahiroğlu, Kayseri MÜSİAD Başkan Vekili Kemal Lekesiz ve Kayserili sanayici, işadamları heyette hazır bulundu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209