KARKON ATAŞEHİR'DE HAMSİ ŞÖLENİ YAPTI

KARKON ATAŞEHİR'DE HAMSİ ŞÖLENİ YAPTI

KARKON ATAŞEHİR'DE HAMSİ ŞÖLENİ YAPTI

Karadeniz Konfederasyonu ( KARKON ), Ataşehir İçerenköy Spor Kulübü Sosyal tesislerinde, 09 Kasım 2013 Cumartesi günü CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Ataşehir Sosyal, Ekonomik Araştırmalar ve Eğitim Vakfı ( ATASAV ) Başkanı Sefa SARISOY'un katkıları ve Sinop İşadamları Derneği’nin işbirliği ile Hamsi Şöleni düzenledi. Yaklaşık üçbin kişinin katıldığı etkinlikte 1 ton hamsi ızgara ve helva ikram edildi.

Hamsi şölenine, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Trabzon CHP İl Başkanı Yavuz Karan, Sinop İl, ilçe Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sabahattin Sungur ile şube başkanları, Tüm Sinop İşadamları Derneği (TÜSİYAD) Başkanı Mustafa Özalp, Ataşehir’de faaliyet gösteren 20 il, köy, yöre derneğinin yönetici ve üyeleri, CHP Sancaktepe Belediye Başkan aday adayı Harun Özdemir’in yanı sıra, yaklaşık üç bin vatandaş katıldı.

Etkinlik Karadeniz Konfederasyonu Genel Başkanı Tahsin USTA'nın konuşması ile başladı. Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Usta'nın konuşmasının ardından söz alan Sefa Sarısoy, bir Karadeniz fıkrası ile süslediği konuşmasında ‘’Karadenizli ve Ataşehirli hemşehrilerimle bu güzel günde buluşmaktan son derece mutluyum. Amacımız, her zaman üzerinde hassasiyetle durduğumuz, birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Siyaset zor ve uzun bir yoldur. Ben de bu yolda yolculuğu, CHP çatısı altında yapıyorum. Hemşehrilerimin ilgi ve teveccühü ile çıktığım yolda yalnız olmadığımı görmek bana güç verdi’’. ifadelerini kullandı. TÜSİYAD Başkan Vekili Adil Yıldız’da konuşmasında ‘’Karadenizlilerin güç birliği ile Sefa Sarısoy’un aday adaylığını sonuna kadar destekliyoruz. Belediye Başkanlık koltuğunda bir Karadenizli hemşehrimizi görmek istiyoruz ’’dedi. Konuşmacıların ardından KARKON Genel Başkanı Tahsin USTA, Sefa SARISOY'a Karadeniz Konfederasyonu Yönetimi adına bir plaket verdi.

Şölen saat 14.00’de başladı ve geç saatlere kadar devam etti. Uzun hamsi kuyruklarında bir ton hamsi ve kilolarca helva tüketildi. Karadenizli mahalli sanatçıların söylediği yöre türküleri ve sanatçı Seyfettin Çakıralın ile coşan vatandaşlar, aralarına Sefa Sarısoy, Karadeniz federasyon ve derneklerinin başkanlarını da alarak horon oynadılar.

Şölen boyunca tulum ve kemençe sesinin eksik olmadığı etkinliğimizde Karadeniz folklor ekibi de kemençe ve tulum eşliğinde yöre oyunlarıyla vatandaşları coşturdu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209