Kardeş ülke Pakistan’a Türkiye’nin merhametli yüreği ulaştı

Kardeş ülke Pakistan'a Türkiye'nin merhametli yüreği ulaştı Cansuyu Pakistan’ın 4 eyaletinde yardım dağıttı

Kardeş ülke Pakistan’a Türkiye’nin merhametli yüreği ulaştı

 Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri, Pakistan’ın Swabi, Mahşera, Peşaver ve Mirpure eyaletlerinde Ramazan Kumanyası dağıtımında bulundu ve binlerce Pakistanlı muhtaca yardım ulaştırdı.

 PAKİSTANLILAR SEVİNÇ GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Cansuyu’nun yardım kampanyasına katılan ve Pakistan’daki çalışmalara eşlik eden Yapımcı ve Yönetmen Özkan Karaca ise yaptığı değerlendirmede; “Pakistanlı Müslümanlar Türkiye’yi umut olarak görmektedir. Türkiye’nin bu bölgelere açılmasıyla ümidin ötesinde hayata sarılmaktadırlar ve geleceği inşa etme noktasında azim sahibi olmuşlardır. Ülkemizin yaptığı ekonomik ve kültürel işbirliği, eğitim ve yardım seferberliğiyle Osmanlının yeniden doğuşundan dolayı sevinç gözyaşı dökmektedirler. Her platformda ve sohbetlerinde Türkiye’ye olan sevgi ve bağlılıklarını ifade ediyorlar” şeklinde konuştu.

PAKİSTAN’IN BİRÇOK EYALETİNDE YARDIM DAĞITILDI

Vakıf medeniyetinin öncüsü olarak dil, din ve ırk gözetmeksizin zora düşmüş ve darda kalmış insanlığa yardım eden Cansuyu ekiplerinin Pakistan’ın birçok bölgesinde yardım dağıttığını söyleyen Karaca; “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de yardım faaliyetleri ile hizmet ışığı parlamaya devam ediyor.  İhtiyaç sahibi olan Pakistanlı 40 yaşlarında adam gözyaşları ile ‘Türkiye karşılıksız olarak bizlere yardım ediyor ve etmeye de devam ediyor. Ailemin ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyorum. İş bulduğumda karın tokluğuna düşük ücretle çalışıyorum. Yol zahmetine katlanarak binlerce kilometrelik uzaklıklardan ta buralara gelerek soframızı şenlendirdiniz. Ayni ve nakli yardımla yapıyorsunuz. Dost ve kardeş ülke Türkiye’ye ve sizin yardım kuruluşunuz Cansuyu’na her zaman müteşekkiriz. Allah sizlerden razı olsun’ dedi. Bence bunu başarabilmiş olmak büyük bir şereftir” diye konuştu.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209