Kahrolsun Sisi, Kahrolsun ABD

Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı Mısır’da Firavunun torunlarının Rabiat’ül Adeviyye ve Nahda meydanlarında yaptıkları katliamı Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Kahrolsun Sisi, Kahrolsun ABD
Binlerce Başkentli Mısır’daki Katliamı Protesto Etti…


Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı Mısır’da Firavunun torunlarının Rabiat’ül Adeviyye ve Nahda meydanlarında yaptıkları katliamı Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

ABD Büyükelçiliiğ önünde toplanan binlerce kişi Mısır darbecilerini destekleyen ABD ve Batılı ülkeleri kınadı. Daha sonra ise Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan eylemciler katilleri eleştirerek, şehit olan binlerce kişi için de gıyabi cenaze namazı kıldılar. Memur-Sen ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) destek verdiği eyleme Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi üyeleri ile birlikte binlerce kişi, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık”, “Mısırw4a selam direnişe devam”, “Avrupa değil İslam Birliği” sloganları ile eşlik etti.

Eylemde basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, Mısır’da ırkçı emperyalizm desteği ile silah zoruyla yönetime el koyan darbecilerin Rabiat’ül Adeviyye ve Nahda meydanlarında katliam yaptığını ifade ederek, “Darbe yönetimi keskin nişancı kullanarak bine yakın insanı şehit ederken 10 binlerce insanı yaralamıştır. Adeviyye ve Nahda meydanlarında sergilenen bu katliam daha önceki müdahalelerde olduğu gibi canlı yayınla tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Darbeye karşı direnişin sembolü olan Adeviyye Meydanı adeta kan gölüne dönmüştür” dedi.

Tetiği Çektirenler Irkçı Emperyalizmden Başkası Değildir

Geçtiğimiz Cuma günü Sina Yarımadası’nda görgü tanıkların İsrail’e ait İnsansız Hava Aracı gördüğünü belirten Yazıcı, “Mısır ordusu’nun hangi güçlerle birlikte hareket ettiği ortaya çıkmıştır. ABD’nin Mısır oOrdusuna İsrail’in güvenliği karşılığında her yıl yaptığı yardıma devam etmesi de temel insan hak ve özgürlükleri noktasında hangi safta durduğunun yeni bir ifşasıdır. Adeviyye ve Nahda meydanlarında tetiği çektirenler ırkçı emperyalizmden başkası değildir ” dedi.

Mısır’da işletilmeye çalışılan darbe süreci de, Suriye’de yaşanılan iç savaş da, Irak’ta patlayan bombalar da aynı merkezin kontrolünde olduğunun altını çizen Yazıcı, “Dökülen kanın arkasındaki tek gerekçe terörist İsrail’in bölgedeki varlığını teminat altına alınmasıdır. Bu gerçek coğrafyanın her insanı tarafın mutlaka fark edilmelidir. Büyük Ortadoğu Projesi derenin kuşunun derenin taşıyla vurulmaya çalışıldığı kanlı bir projedir. Mısır’daki katliamlar Büyük Ortadoğu Projesi’nin işletilmesidir” ifadelerini kullandı.

“Tek çözüm ve tek çare islam birliği”

Dünya Müslümanlarına seslenen Yazıcı, “Kendilerini seçilmiş olarak addeden bir topluluk yeryüzünde Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlığa karşı sistemli ve sinsi bir savaş yürütmektedir. Bu savaşın farkına varamayanların bu savaşta figüran olmaları kaçınılmazdır. Tek çözüm ve tek çare İslam Birliği’dir. Ancak o zaman hangi dinden, hangi ırktan ve hangi renkten olursa olsun tüm insanların temel hak ve özgürlükleri teminat altına alınabilir. Yoksa ırkçı emperyalizm bölgede taşeronlu ya da taşeronsuz kan akıtmaya devam edecektir” dedi

Bu Manzara Alçaklığın En Yüksek Rütbesidir

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu ise Mısır halkının yapılan alçakça darbe karşısında 46 gündür onurlu duruşunu sürdürdüğünü ifade ederek , “Hüsnü Mübarek’in dikte rejiminin kalıntıları, umutlarını darbeci Sisi’ye bağladı. “Bir damla kan bir damla petrol” hesabıyla yola çıkan uluslararası emperyalist güçler bu alçakça ortaklığı sürdürmektedir” dedi. Yaptıkları katliamları bir yenisini daha eklediklerini belirten Hacıabdullahoğlu, “Bir katliam daha sergilediler. Keskin nişancıları kullanarak sivil halkın şehit ettiler. 10 binlerce yaralı var. İhvan yöneticilerin 150’si tutuklandı. Mursi’nin nerede olduğu belli değil. Bu manzara bitmişliğin, acziyetin son noktasını alçaklığın ise en yüksek rütbesini gösteriyor” ifadelerini kullandı. İhvan’ın geri adın atması sadece İhvan’a ve Mısıra değil insanlık onuruna ihanet olacağını belirten Hacıabdullahoğlu, “İhvan tarih boyunca hep sorumlu davranmayı prensip edinmiş başarılı harekettir. İstikrarlı geçmişi vardır. Darbeci katillerin yaptığı hiçbir açıklama ve yorumun doğruluk payı yoktur. Demokratik sivil direnişin dışına çıkmadı. Hiçbir suçu yoktur. Bugün Adeviyye’yi Nahta’yı dağıtabilirler ama direnişi durduramayacaklar” dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209