İzmir’de STK’lar için önemli bir AB toplantısı AB’den Türkiye’ye 4,5 Milyar Avroluk destek

İzmir’de STK’lar için önemli bir AB toplantısı. AB’den Türkiye’ye 4,5 Milyar Avroluk destek

İzmir’de STK’lar için önemli bir AB toplantısı AB’den Türkiye’ye 4,5 Milyar Avroluk destek
 AK Parti İzmir milletvekili ve dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, Ege Bölgesindeki Dernekleri, 19 Şubat Perşembe günü İzmir’de yapılacak olan ve AB Bakanı Volkan Bozkır’ın da katılacağı STK’ların AB fonları ve Erasmus konusunda bilgilendirileceği  “Türkiye’nin Yeni AB İletişim Stratejisi” konulu “Sivil Toplumla Diyalog” toplantısına davet etti.

Sait, Perşembe günü İzmir’de yapılacak olan toplantının STK’lar açısından oldukça önemli olduğunu altını çizerek, Avrupa Birliğinden Türkiye’ye 2014-2020 döneminde AB Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında yaklaşık 4,5 Milyar Avroluk desteğin sağlanacağını ve söz konusu kaynağın 180 milyon Avrosunun sivil toplumun ve sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi ile kamu-sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesi için kullanılacağı müjdesini verdi. Sait, bu kapsamda, 2015 yılında Sivil Toplum Diyaloğunun geliştirilmesine ayrılan kaynağın 11 Milyon Avro olduğunu, bu amaçla İzmir’de AB Bakanı Sayın Volkan Bozkır’ın da katılımı ile sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, özel sektör ve yerel yönetimlerin faydalanabileceği fırsatlar, fonlar ve hibeler hakkında bilgilendirme yapılacağını söyledi.

Sait, aynı gün Erasmus Programı Bilgilendirme Toplantısının da yapılacağını ve bu kapsamda her yaştan vatandaşımızın Avrupa ülkelerinin vatandaşları ile eğitim ve gençlik projelerinde bir araya gelebilmesini amaçladıklarını belirtti. Sait, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2004 - 2013 yılları arasında yaklaşık 24 bin projeye 600 milyon Avronun üzerinde hibe tahsis edildiğini belirterek 81 ilimizden 300 binden fazla vatandaşımıza yurt dışında eğitim ve işbirliği olanaklarından yararlanması sağlanmıştır, dedi. Sait, Perşembe günü İzmir’de yapılacak toplantıda tüm vatandaşlarımıza 2014-2020 döneminde Avrupa’da ücretsiz eğitim, staj ve gönüllülük fırsatları sağlayacak, ülkemize tahsis edilecek yaklaşık tutarı 900 milyon Avro olan, yeni adı ile Erasmus+ Programına ilişkin olarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından bilgilendirme yapılacağını söyledi.

Sait, 19 Şubat Perşembe günü saat 14.00’te Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak bu önemli toplantıya Ege Bölgesindeki tüm derneklerimizi bekliyoruz dedi. Sait, toplantıda Türkiye - Avrupa Birliği ilişkileri kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajans ve TÜRKAK tarafından açılacak stantlarda katılımcılara doğrudan bilgilendirmede bulunulacak, dedi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209