İSTİMDER'den Anlamlı İftar Programı

Türkiye'nin ilk İmam Hatip Okulu olan ve başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir çok önemli ismin mezun olduğu İstanbul İmam Hatip Lisesinin mezunları olarak iftar programında bir araya geliyoruz.

İSTİMDER'den Anlamlı İftar Programı


         İSTANBUL İMAM HATİP LİSESİ

Mezunları ve Mensupları Derneği İftar Programı

BASIN DUYURUSU

 

Aç gözlü olmak, aç kalmaktan daha tehlikelidir.

Seküler anlayışın hayatımıza soktuğu aç gözlülük, yeryüzündeki milyonlarca aç insanı görmemize manidir. Paylaşmayı unutturdu bu anlayış bize. Çünkü biz hiç doymadık. Gözlerimiz görmez, kalplerimizi hissetmez oldu. Paylaşacak bir lokmamız olmadı. Çünkü biteceğinden korktuk. Daha çok zevk almak, daha fazla yemek için yaşadık hep.

Aklımızla midemizin yerini değiştirdiğimiz için aç kardeşlerimizi göremedik. Aklımızın yerine midemizle düşündüğümüz için hayatı oradan yorumladık, Allah’ı unuttuk, verdiklerini paylaşamadık, gerçeği göremedik.

 

Oruç tutmak aç kalmak değildir.

Ramazanı açlık-tokluk yarışına, ziyafet ve eğlenceye kurban etmemeli, on bir ay boyunca aç bıraktığımız gönlümüzü, aklımızı, şuurumuzu doyurup; insanı insan eden boyuta geçerek, Rabbimizle ilişkimizi yeniden düzenlemek amacıyla bu yıl iftar programımızın şeklini ve içeriğini tamamen değiştirdik. İftar soframızı paylaşan herkes için Ramazanın, orucun, ibadetlerin farkına varanlardan olup, bizim orucu değil orucun bizi tuttuğu bir değere dönüşmesine vesile olmasını arzuladık.

 

Son Ramazan’ımız gibi yaşayalım.

Rabbimizin bizi kavuşturduğu Ramazan’ı, orucu ve diğer ibadetleri yeniden farklı bir boyutta yaşayalım istedik. Sadece şişkinlik veren yiyeceklerden temizleyerek aklımızın, ruhumuzun, kalbimizin önüne geçmesine izin vermeyelim istedik. Arındırıp bütün zihnimizi tekrar tekrar, ağır ağır tefekkür edelim yaradılış amacımızı, hayatı ve ölümü. Kendimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirip, aç bıraktığımız ruhumuzu doyurmak için bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.  Sonra etrafımıza bakıp nelere sebep olduğumuza, haksızlıklara bakalım ama sadece bakmayıp görelim. Belki yarın gerçekten açlıkla imtihan edilen milyonların arasına katılabiliriz, belki bir dahaki seneye Ramazan’a ulaşmak nasip olmayabilir.

Mübarek olsun.


11 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

İSTANBUL İMAM HATİP LİSESİ BAHÇESİNDE

VERECEĞİMİZ İFTARIMIZI ŞEREFLENDİRMEZ MİSİNİZ?

İFTAR MENÜSÜ: ÇORBA, EKMEK, SU.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209