İSTANBULLULAR KARADENİZ PİDELERİNİ YEDİLER SEVDİLER !

Karadeniz özellikle yeşiyle çayıyla fındığıyla yaylalarıyla meşhur olduğu bilinirdi. Ancak son zamanlar da Meşhur pideleriyle de İstanbul da değişik ilçe ve semtler de açılan Karadeniz Pide mekanları dolup taşıyor.

İSTANBULLULAR KARADENİZ PİDELERİNİ YEDİLER SEVDİLER !

   Meşhur Trabzon ekmeği  ile meşhur Karadeniz Pide salonlarına ilgi gösteren İstanbul halkı “ağzımızın gerçek tadını önce meşhur bayatlamayan Trabzon ekmeğiyle sonra da Karadeniz malzemeleriyle yapılan “O” çok leziz Karadeniz pide çeşitleriyle bulduk. “dediler

İstanbul da önce,  Bakırköy İncirli caddesin de şimdi de Rami de Topcular mevkiin de açtığı pide salonun da özellikle Giresun pide çeşitleriyle ve yöresel Karadeniz mutfağının tüm çeşitleriyle müşterilerine hizmet veren İbrahim Usta namıyla İbrahim Kodal başta Karadeniz televizyon programlarıyla da izleyicilere,  Karadeniz yöresel yemek çeşitlerini anlatıyor ve Karadeniz pide çeşitlerinin tanıtımına çok önemli de katkılar sağlıyor.

   Bu konuda açıklamayapan İbrahim Usta “ öncelikle Giresun ilimizin meşhur Görele pidesini sunduk ve İstanbul halkı çok beğendi ve yemeye devam etti. Sonraları bölgemizin hem adını duyurmak hem de ekmek parası kazanmak için İstanbul halkının beğendiği diğer yöresel mutfağımız ile pide çeşitlerimizi sunmaya devam ettik. Televizyon kanalların da yaptığımız tanıtımlarla hem bölgemizin adını duyurmaya çalışıyoruz. Yaptığımız pidelerle de İstanbul da unutulmayacak lezzet sunarak yine bölgemizin adını duyurmaya çalışıyoruz. Pidelerimizin hemen hemen suyu hariç tüm malzemelerimiz Giresun ve Trabzon dan geliyor. Zaten pidelerimizi ve yöresel yemeklerimizi yiyenler de bu lezzeti fark ediyorlar ki müşterilerimiz den memnunuz. ”dedi.


İSTANBUL DA SÜRMEN PİDE SALONLARI AÇILMAYA DEVAM EDİYOR…

 

  İstanbul halkının benimsediği lezzet duraklarından biri de meşhur Sürmene Pidesi. Hemen hemen her ilçe de bulunan Sürmen Pide salonları da bölgenin lezzetlerini  İstanbul halkına sunarak Sürmene isminin yayılmasına ve tanıtımına da büyük katkı sağlıyor.

 İstanbul GOP da Hürriyet mahallesin de bulunan Karadeniz’in vaz geçilmez tatlarından olan Meşhur Sürmene Pidesi Sürmeneli Ahmet Kul tarafından müşterilere sunulmaktadır. Sürmeneli Ahmet kul Meşhur Sürmen Pidesini ailece açtıkları salon da müşterilere sunarak Sürmen isminin İstanbul da yaşamasını da sağlıyoruz diyerek “ eşim ve çocuklarımla doğduğumuz  ilçenin hem lezzetli pidesini sunuyoruz hem de ilçemizin adını gururla iş  yerimize koyarak tanıtımın da destek veriyoruz. Mutlu olduğumuz konu pidemizi sadece İstanbul da yaşayan Karadenizliler değil Karadenizli olmayan ve ilk kez yiyerek lezzetimizi beğendiğini söyleyen ülkemizin değişik yörelerinden müşterilerimizin olmasından da mutlu oluyoruz. Ürünlerimizin malzemelerini Trabzon dan getirttiğimiz zaten yiyenler tarafından da fakediliyor”dedi.

HABER FOTO-SADULLAH DERVİŞOĞLU

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209