İSTANBUL’DA 8. RİZE GÜNLERİ COŞKULU BAŞLADI

İSTANBUL’DA 8. RİZE GÜNLERİ HORONLA BAŞLADI

İSTANBUL’DA 8. RİZE GÜNLERİ COŞKULU BAŞLADI
         Feshane’de 8. kez düzenlenen Rize Günleri renkli görüntülerle kapılarını açtı. Geçen yıl 950 bin kişinin ziyaret ettiği, bu sene ise 1 milyondan fazla kişiyi misafir etmesi beklenen Rize Günleri coşkulu bir törenle ve horonla başladı.

        Açılış programına  Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İstanbul Milletvekili Metin Külünk,  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Eski Milletvekili Abdülkadir Kart, Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Erdoğan, Kaymakamlar ve Rize İlçe Belediye Başkanları, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı. Saadet Partisi Rize il Başkanı Hasan Uzun, İlçe Belediye Başkanları, Rize İlçe Kaymakamlar, Rize'nin ileri gelen iş adamalrı, İstanbul'da ki Rizeliler, STK Başkan ve temsilcileri ve çok sayıda siyasi parti temsilcileri ve vatandaş katıldı.  

Açılış töreni horon gösterisinin yanı sıra tulum dinletisiyle başlarken çok satıda vatandaş horonlarıyla açılışa coşku kattı.

29 Mart Pazar gününe kadar ziyaretçilerini bekleyen Rize Günleri, Rize’ye özgü yiyecek, içecek, giyecek, hediyelik eşyalar ve atmacalar sergilendi. Özellikle yöredeki eski evlerden alınan parçalarla süslenen 2 katlı Rize Evi görenleri kendisine hayran bıraktı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209