İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur OYUNU BOZUN

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur OYUNU BOZUN

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur   OYUNU BOZUN

Son günlerde bazı medya organlarında taksicilerin davranışları ve plaka fiyatları üzerine yer bulan birtakım haberler taksiciler olarak bizleri hem üzmüş hem de rahatsız etmiştir.

 İstanbul Taksiciler Esnaf Odası olarak göreve geldiğimiz günden itibaren hem mesleki eğitimimiz hem de hizmet kalitemizi artırmak üzerine pek çok çalışma yapmış bulunmaktayız. Esnafımıza yönelik verdiğimiz eğitimler ve araç değişimleri bunların en büyük göstergesidir. 

Medyada bilgisizce yapılan açıklamalar sonucu taksi müşterisini tedirgin eden konulardan birisi hangi takside kimin çalıştığının bilinmemesi olmuştur. Değerli müşterilerimizin bilmesini isteriz ki son üç yıldır İBB ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde bir kişinin taksi şoförü olması için yüz kızartıcı suçlardan sabıka kaydının olmaması ve bulaşıcı hastalık taşımadığına dair sağlık raporu sahibi olması zorunlu şart olmuştur. Yani artık her isteyenin taksi şoförü olabilmesi alışkanlığı son bulmuştur. 

Taksici esnafını rahatsız ve mağdur eden haberlerin başında asılsız bir şekilde cazip gösterilmeye çalışılan plaka fiyatlarının ve kazancının yüksek olduğuna dair haberlerin bulunduğunu belirtmek isteriz. Son günlerde sık sık rastladığımız ‘doktorlar, futbolcular, yurt dışında yaşayanlar plaka satın alıyor’ şeklindeki reklam ve rant içerikli haberler asılsızdır. Plaka satın almanın şartları  taksicilikten geçimini sağlamak ve plakanın alındığı şehirde yaşamak üzerinedir. Biz taksiciler plakanın değer kazanmasından dolayı ekstra bir gelir elde etmemekteyiz. Bu sebeple bizi ilgilendiren konu plakanın fiyatı değil günlük olarak elde ettiğimiz kazançtır. Ancak Oto Center’da plaka alım-satımı ile ilgilenen ve amacı plaka fiyatlarını artırmak olan birtakım şirketler taksiciliği çok değerli ve talep edilir durumda göstererek bu işten rant elde etmeye çalışmaktadır. 

Bizler İTEO olarak ekmek teknemiz olan taksilerimizin başka meslek grupları tarafından sadece satın alınıp esnafı sıkıntıya sokan fahiş fiyatlarla kiraya verilmesine karşıyız. Bu sebeple bilinmesini isteriz ki bizler ameliyatlara girmediğimiz, futbol transferleri gerçekleştirmediğimiz gibi herkesin kendi işini yapmasını uygun görmekteyiz. Bundan dolayıdır ki reklamlara inanarak sırf yatırım amacıyla taksiciliğe girmek isteyenlere bu meslekte yer yoktur. Taksicilikten geçimini sağlamak isteyenlere Oda’mızın kapısı sonuna kadar açıktır ve meslektaşları tarafından saygı ile karşılanacaklardır. Farklı fikirde olanlara karşı İBB’nin gerçekleştireceği tüm yasal çalışmalara İTEO olarak destek vereceğimizin bilinmesini isteriz. 

Yine taksi sayısının yetersiz olduğu konusundaki haberler ile ilgili olarak da Odamız tarafından değerlendirilip sonuçlandırılabilecek bir husus olmamakla birlikte, konu ile ilgili karar yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Gerekli görüldüğünde İBB plaka verebilir. Dolayısıyla şehir nüfusu üzerindeki incelemeler neticesinde taksiye ihtiyaç olup olmadığına dair bilgi verecek olan kurum İBB’dir.

Bu açıklamalar neticesinde bilinmesini isteriz ki; İstanbul taksicileri olarak 24 saat boyunca verdiğimiz hizmetimizde kaliteyi artırmak gayretindeyiz. Taksicinin ekmeğine göz dikenlerin bu oyundan vazgeçmelerini, değerli müşterilerimizin de ‘beyefendi taksicilik geri gelinceye kadar’ düsturuyla çıktığımız yolumuzda bizlere destek olmasını rica ederiz.

Tüm kamuoyuna duyurulur, saygılarımla...
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 01:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209