İş Güvenliği Kanunu Çok Kapsamlı; Ancak Denetleyeni Çok Az…

İş Güvenliği Kanunu Çok Kapsamlı; Ancak Denetleyeni Çok Az…

İş Güvenliği Kanunu Çok Kapsamlı; Ancak Denetleyeni Çok Az…

 İstanbul Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Derneği Esenler Temsilciliği tarafından hazırlanan ve SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız tarafından sunumu yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı. Oturum başkanlığı SMMM İbrahim Balcıoğlu tarafından yapılan seminer, mali müşavirler, muhasebeciler ve iş güvenliği uzmanlarınca ilgiyle izlendi.

Seminer İstanbul Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Derneği Başkanı Mustafa Çaya’nın açış konuşmasıyla başladı. Çaya konuşmasında derneğin yaptığı faaliyetlerden bahsederek, “meslektaşlarımızı her zaman ve her yerde en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Yeni TTK ile gündemimize giren bağımsız denetim mesleği hakkında meslektaşlarımızı boşuna heyecanlandıran ve popülist politikalarla onlara gereksiz yere umut verenler, kanunda yapılan değişikliğe zamanında müdahale edememişlerdir. Biz kanunla verilen hakkımızın geri alınması için son derece dikkatli davranarak ve gücümüzü kullanarak elimizden alınmak istenen hakkımızı 4 gün gibi kısa sürede geri almayı başardık.

6331 sayılı kanunla getirilen İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda İstanbul’un değişik ilçelerinde seminerler verdik. Bu seminerle beraber yedinci seminerimizi Esenler’de icra ediyoruz. Katıldığınız için sizlere ve bize her konuda yardımcı olan SGK İl Müdürümüz Ramazan Yıldız ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 Daha sonra konuşan SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız ise 6331 sayılı kanunla getirilen yeni düzenleme sizleri korkutmasın. Bu düzenleme yeni gibi görünse de 1938 yılından beri mevzuatımızda var olan bir konudur. Eski mevzuatta ağır ve tehlikeli işler ile sanayiden sayılan işlere uygulanan mevzuat bazı işler ve yerler hariç olmak üzere her işyerinde uygulanacaktır. Ancak bu uygulamayı denetleyecek kişi sayısı ülkemizde 180-200 kişi civarındadır. Bu kadar geniş mevzuatı denetleyecek kişi sayısı çok daha geniş tutulmalıydı” dedi.

Yıldız daha sonra kanunu ve uygulamayı hazırladığı slayt görüntüleri esliğinde izleyicilere anlattı. Seminer sonrası günün hatırasına için hazırlanan plaketler Dernek Başkanı Mustafa Çaya tarafından konuşmacı Ramazan Yıldız ve oturum başkanı İbrahim Balcıoğlu’na takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209