İHH’nin Suriye Yardım Çalışmaları Durdurulmak İsteniyor

İDSB kurucu üyelerinden İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Kilis ofisine ve yardım deposuna dün itibariyle hukuksuz bir baskı düzenlenmiştir.

İHH’nin Suriye Yardım Çalışmaları Durdurulmak İsteniyor
 İHH’nin Suriye Yardım Çalışmaları Durdurulmak İsteniyor

 

İDSB kurucu üyelerinden İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Kilis ofisine ve yardım deposuna dün itibariyle hukuksuz bir baskı düzenlenmiştir.

 

Düzenlenen baskınla alakalı olarak İDSB Genel Sekreteri Av. Ali Kurt aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

 

“Türkiye’nin ve dünyanın gerek insani yardım ve gerekse insani diplomasi alanında en etkin çalışmalar yapan yüzakı öncü kuruluşlarından biri olan İHH İnsani Yardım Vakfı, gerek iç karışıklıkların başladığı günden bugüne Suriye halkına, gerekse dünyanın birçok köşesinde yardıma muhtaç insanlara hiçbir ayırım yapmadan çok büyük insani yardım desteğinde bulunmuş, bulunmaya da devam etmektedir.

 

İDSB kurucu üyelerinden olan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın "Mazlumun dini ve ırkı sorulmaz" şiarıyla tüm dünyada, özellikle Suriye’ye yaptığı yardımlar ve bu süreçte üstlendiği insani diplomasi sorumluluğu, bölgesel ve küresel güçleri rahatsız etmiştir.

 

Başta İsrail olmak üzere malum küresel güçler Türkiye devletinin ve sivil toplumun son yıllarda aldığı inisiyatiflerden hususan Suriye halkına olan yakın desteğinden derin rahatsızlık duymaktadır.

 

Bu sebeple, uluslararası güç odakları son altı aydır devam ettirmeye çalıştıkları kirli operasyonlar sürecinde Türkiye’de sebep oldukları siyasi ve ekonomik zararların yanı sıra Türk sivil toplumunun komşu ülkelere olan desteklerinin ve tesis etmeye çalıştıkları kardeşlik ruhunun önüne geçmek istemektedir.

 

Bu maksatla Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının öncülerinden olan İHH İnsani Yardım Vakfı’na bir süredir çeşitli kanallarla operasyonlar düzenlenmektedir.

 

Daha önce de İHH tarafından bölgeye bir tır dolusu silah gönderildiği iddiasıyla bu güzide kuruluşumuz lekelenmeye çalışılmış, olayın aslının olmadığı açığa çıkarılmıştır.

 

Şimdi ise İHH’nın bundan sonraki süreçte uluslararası saygınlığını ve hukuki güvenliğini tehlikeye atmak amacıyla son derece hukuksuz bir şekilde kuruluşun Kilis ofisine bir arama operasyonu düzenlenmiştir.

 

Ne maksada hizmet ettiği kuşku uyandıran bu baskının bir "algı operasyonu" olduğu açıktır.

 

Çamur at izi kalsın amaçlı bu emsal saldırılar ne İHH’yı ne de diğer sivil toplum kuruluşlarımızı, mazlum Suriye halkına ve dünyadaki tüm mazlumlara yardım götürmekten alıkoymayacaktır.

 

53 ülkeden 225 STK üyesi bulunan İDSB olarak üye kuruluşumuz İHH’ya yapılan operasyonları ve özellikle yapılan bu hukuksuz baskını şiddetle kınıyor, hassasiyetle sürecin ve algı baronlarının takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.”

İDSB




01.14.2014

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209